Kültür ve sanat dolu rota! Melbourne'ü gezmenin tam zamanı

Avustralya'nın Melbourne kenti, yurtdışı tatili isteyenler için kültürü ve tarihi yapılarıyla muazzam bir seçenek. Kentte görülmesi gereken yerler arasında Victoria Ulusal Galerisi, Queen Victoria Market ve Eureka Kulesi gibi popüler mekanlar turistleri bekliyor.

Avustralya'ya bağlı Victoria eyaletinin başkenti Melbourne, kültürel dokusu, tarihi yapıları ve turistik mekanlarıyla gezginlere unutulmaz bir seyahat imkanı sunuyor. Çok sayıda tiyatro, sanat galerileriyle turistlere kültür yolculuğu sunuyor. Kentte dükkanlara göz atmak için Bourke ve Collins caddelerinde; sanat galerilerini keşfetmek için de St Kilda Yolu'nda yürüyebilirsiniz. Yarra bölgesi, turistlerin yürüyebileceği, bisiklete binebileceği ve insanları izleyebileceği Namesake nehrinin güzel manzaralar sunuyor.

MODA VE STİLİN BAŞKENTİ

Melbourne; ışıltılı caddeleri, büyük alışveriş merkezleri ve binlerce farklı ürünün raflarını süslediği mağazalarıyla Avustralya'nın moda ve stil başkenti olarak anılıyor. Alışveriş denilince akla gelen ilk yer ise Bourke Caddesi. Turistlere Chadstone Alışveriş Merkezi'ne uğramadan tatilden dönmemeleri öneriliyor. Queen Victoria Market'te ise kentin yöresel ürünlerinden geleneksel giysilerine kadar farklı alternatifler bulunabilir. En çok alınan hediyelik eşyalar ise şunlar: Vegemit. Dame Edna Gözlüğü. Sherrin Ragbi Topu. Melbourne Tramvayı Kol Düğmeleri. Penguen Beresi.Güney Yarım Küre'de yer alan kentte aralık ve mart ayları arasında yaz mevsimi yaşanıyor.

YILIN HER AYI FARKLI FESTİVAL

Kış mevsimi ise haziranda başlayıp ağustos ayıyla birlikte sona eriyor. Kentte neredeyse 12 ayın tamamında festivaller düzenleniyor. Renkli sokaklarıyla tanınan Melbourne'ü mart ve mayıs aylarında ziyaret edenler, dünyaca üne kavuşmuş komedyenlerin sahne aldığı Uluslararası Komedi Festivali'ne katılma fırsatı yakalıyor.

KAMPANYALI UÇUŞ İMKANI

Dünyanın sokak sanatı başkenti olarak bilinen kentine, Türk Hava Yolları (THY) 1 Mart itibarıyla haftada 3 sefer düzenleyecek. THY, Singapur aktarmalı düzenlenecek seferlerle Melbourne Havalimanı'na uçuş gerçekleştiren halihazırda tek Avrupalı havayolu olma özelliğine de sahip olacak. 15 Nisan'a kadar biletleme işlemi gerçekleştirilmesi koşuluyla, İstanbul'dan Melbourne'e 1199 dolar, Melbourne'den İstanbul'a ise 1499 dolardan başlayan açılışa özel tanıtım fiyatlarıyla 1 Mart-15 Mayıs'ta seyahat edilebilecek.

MELBOURNE SANAT MERKEZİ

162 metrelik kulesiyle anında şehrin birçok yerinden görünüyor. 1982'de açılan merkez; bale, opera, tiyatro ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Müze içerisinde Picasso, Monet, Rubens ve diğerleri de dahil olmak üzere; orman galerisi, böcek, dinozor kalıntıları ve geçmiş geleneklerden gelen eşyalar gibi pek çok koleksiyonu görebilirsiniz.

DENİZ HAYATI AKVARYUMU

Burayı aileniz ve sevdiklerinizle birlikte ziyaret ederek eşsiz deniz hayatını daha yakından görebilir ve gününüzü zenginleştirebilirsiniz. Köpekbalıkları, vatozlar, balıklar ve çevrenizdeki su kaplumbağalarının hepsi burada ziyaretçilerin seyir zevkine sunuluyor. Dev akvaryumların orta bölümünde 360 derecelik açıyla dönen platformu kullanarak bir başka eşsiz deneyimi yaşayabilirsiniz.

YARRA VADİSİ VE SICAK HAVA BALONLARI

Melbourne'ü sıcak hava balonlarıyla turlayarak şehrin ihtişamını tadabilirsiniz. Eğer doğum günü veya yıldönümü gibi özel bir olayı kutluyorsanız, balon turları arasında özel kahvaltı ya da akşam yemeği yiyebilirsiniz.

EUREKA KULESİ

285 metre yüksekliği ile Melbourne'ün en yüksek kulesi olan Eureka Kulesi'nin 88. katından itibaren CBD ve Port Phillip Körfezi'nin kuşbakışı manzarasına doyacaksınız. Kulenin en tepesine Güney Yarımkürenin en hızlı asansörü sayesinde 38 saniyede ulaşabilirsiniz.

PHİLLİP ADALARI HELİKOPTER UÇUŞU

Phillip Adaları kıyısında helikopter uçuşuna katılmak Melbourne şehrinde yapabileceğiniz eşi benzeri omayan bir diğer aktivitedir. Seçebileceğiniz iki farklı uçuş rotası ile doğu veya batıdaki helikopter pistinden ayrılıp Cape Woolamai'nin kayalıklarında ya da belki de dünyaca ünlü Grand Prix Pisti'nin üzerinde bir helikopter turuna çıkmayı seçebilirsiniz.

HOSİER LANE SANAT SOKAĞI

Bu sokak, Melbourne'deki en popüler ve en çok fotoğrafı çekilen caddelerden biri. Sokağın her bir kısmı (çöp bidonları dahil) canlı grafiti sanatı ile kaplı.

KRYAL KALESİ

Avustralya'nın Orta Çağ kalesi olan Kryal Kalesi, cesur şövalyelere, düello yapan savaşçılardan, ejderhalara, gizemli labirentlerden birçok Orta Çağ maceralarına ev sahipliği yapıyor.