Kültür turizmi canlandı! Tatilde tarihe doydular

Binlerce vatandaş, 9 günlük bayram tatilinde kültür turizmini tercih etti. Ülkenin farklı illerinden Marmara ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne akın eden turistler, tarihi yerleri ziyaret etti.

İstanbul: Ramazan Bayramı tatili ve güneşli havanın etkisiyle tarihi yarımada, dün yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra İstanbulluların akınına uğradı. İstanbul'un tarihi ve turistik yerlerini gezip değerlendirmek isteyen vatandaşlar bayramın üçüncü gününde Sultanahmet Meydanı, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi ve çevresinde yoğunluk oluşturdu.

HASANKEYF'İN EŞİ BENZERİ YOK

Batman: Hasankeyf'teki tarihi eserler, 9 günlük bayram tatilinde ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. İmam Abdullah Türbesi, Zeynel Bey Türbesi, Artuklu Hamamı, Hasankeyf Kalesi, Hasankeyf Müzesi ve Er-Rızk Camisi'ni ziyaret eden turistler, tarihi mekanlar önünde hatıra fotoğraf çektirdi. İlçedeki ziyaretçi yoğunluğundan esnaf da memnun kaldı. Tur rehberi Mustafa İridil, Hasankeyf'in tarihi ve turistik önemine değinerek, "Türkiye'de eşi benzeri bulunmayan bir yerdir. Herkesi bekliyoruz" dedi. İstanbul'dan gelen ziyaretçilerden Sabri Sümer, "Tarihi mekanlar, taş evler çok güzel" diye konuştu.

SEMBOL HANLARA ZİYARET

Diyarbakır: Yerli ve yabancı turistler, İslam aleminin 5'inci Harem-i Şerif'i olarak kabul edilen Ulucami, 4 Ayaklı Minare, Hazreti Süleyman Cami, Kurşunlu Cami, Hasanpaşa Hanı ve Keçi Burcu gibi kentin sembolü haline gelen mekanları ziyaret edip fotoğraf çektirdi. İçkale'de bulunan tarihi surlara çıkanların tehlike oluşturduğunu belirten Fettah Kayar, "Surlara çıkınca korkuluklar yok ve tehlikeli, çocuklar düşebilir" dedi.

BİNLERCE KİŞİ ANITKABİR'DE

Ankara: Resmi tatillerde ziyarete açık olan Anıtkabir, bayram tatilinde Türkiye'nin dört bir yanından her yaştan binlerce kişiyi ağırladı. Çoğunluğu aileleriyle birlikte gelen ziyaretçiler, çocuklarıyla Anıtkabir önünde hatıra fotoğrafları çektirdi. Anıtkabir'deki Misak-ı Milli Kulesi'nden girilen Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi önünde de ziyaretçiler kuyruk oluşturdu. Atatürk'ün mozolesine getirdikleri çiçekleri bırakan ziyaretçilerden bazıları saygı duruşunda bulundu, bazıları dua etti.

GELİBOLU'YA AKIN ETTİLER

Çanakkale: Tarihin en kanlı muharebelerinden birine sahne olan Gelibolu Yarımadası'nda bayram tatili süresince ziyaretçi yoğunluğu yaşandı. 109 yıl önceki muharebelerin ardından doğal yapısı bozulmadan dünyanın en büyük açık hava müzelerinden biri olan Gelibolu Yarımadası'na gelenler birçok şehitlik, müze, kale ve anıtı gezme imkanı buluyor. Öte yandan Şehitler Abidesi'ni ziyaret etmek isteyenler araçlarıyla uzun kuyruklar oluşturdu.