İstanbul'un en güzel bisiklet rotaları

İstanbul'u bisikletle gezmek için en güzel mevsimlerden birindeyiz...

Sıcakta kavrulmadan, zorlu hava koşullarından da etkilenmeden kentin güzelliklerini bisikletle keşfetmek bu dönemde oldukça keyifli. 'Peki İstanbul'u bisikletle gezmeye hangi rotalardan başlayabiliriz' diyenler için bu yazıyı hazırladık.

YOROS-RİVA YOLU

Turumuza başlarken, Yoros-Riva rotası doğayla iç içe olabileceğiniz harika bir güzergah olarak öne çıkmıyor. Yaklaşık olarak 19 kilometre süren bu rota, ilk durak olan Yoros'tan başlıyor. Rotaya başlamadan önce Yoros Kalesi'ni ziyaret edebilir, İstanbul'un kuzeyindeki tarihi alanları da gezebilirsiniz. Bu rota Yoros Kalesi'nden sahil şeridini takip ederek Poyrazköy, Anadolu Feneri ve Riva' olmak üzere toplam 3 durak noktasından oluşuyor. Yol üstünde Anadolu Feneri'nde bir mola verip balık ekmek yiyebilirsiniz.

KARADENİZ'E EŞLİK EDİN

Rumeli Feneri – Kilyos yolu da çok keyifli bir rota. Karadeniz'in size yol boyu eşlik ettiği bu bisiklet rotası yaklaşık olarak 13 km İstanbul'un Avrupa Yakası'nın en kuzeyinden başlayan bu rota tarihi güzellikleri ve balıkçı köyü olmasının yanı sıra bisikletçilerin de uğrak noktası konumunda. Marmaracık Milli Parkı ve Demirci köylerini geçtikten sonra tamamlayabileceğiniz bu güzergah ile toprak yolda bisiklet sürmenin keyfini çıkarabilirsiniz.

BELGRAD'DA ORMAN HAVASI

Orman havasıyla ciğerlerinizi doldurabileceğiniz en güzel bisiklet yollarından biri de Belgrad Ormanı. Orman içinde yer alan yaklaşık 20 kilometrelik parkur, özellikle fazla kondisyonu olmayan, bisiklet sporuna yeni başlayanlar için ideal. Yalnız Belgrad Ormanı hafta sonları oldukça kalabalık oluyor. İmkanı olanlar hafta için bu rotayı seçerse daha keyifli vakit geçirebilir.

AYDOS'TAN İZLEYİN

Bir diğer orman parkurumuz Aydos. İstanbul'un en iyi bisiklet rotaları arasında yeşil ve mavinin buluştuğu bir nokta burası. Aydos Gölü ve çevresinde orman içerisinde bisikletiniz ile keyifli vakit geçirirken tepeden İstanbul'un güzel manzarasını izleyebilirsiniz. Yaklaşık 6 kilometre olan parkur asfalt yol ile başlayıp tepeye yaklaştıkça toprak yola dönüşüyor.

POLONEZKÖY'DE KEYİF

Doğanın tadını çıkarabileceğiniz parkurlardan biri de Polonezköy. Yürüyüş parkurunun yanı sıra bisiklet kiralayıp ormanda sürüş yapabileceğiniz parkur yaklaşık 4.5 kilometre. Oldukça keyifli olan bu parkurun yanı sıra Polonezköy sınırları içerisinde daha büyük bir parkur da yer alıyor.

SÜRÜŞÜ YEŞİLKÖY KUMSALDA BİTİRİN

Florya-Yeşilköy Sahil Yolu yeni başlayanlar için ideal ve zorlayıcı olmayan bir rota. Yaklaşık 6 kilometre süren yol fazla bilinmese de oldukça keyifli. Deniz eşliğinde keyifli bir sürüş deneyimi yaşayabileceğiniz bu rotanın sonunda sizi Yeşilköy kumsalı karşılıyor. Bu rotada kendi bisikletinizi sürebileceğiniz gibi belediye tarafından kiralanan bisikletlerle de sürüş yapabilirsiniz. Yol üzerinde dinlenip çay kahve içebileceğiniz yerler de mevcut.

SABAH SERİNLİĞİNDE BOĞAZ MANZARASI

Boğaz manzarası eşliğinde bisiklet sürmek isteyenler Beşiktaş- Sarıyer sahil yolu boyunca keyifli bir sürüş yapabilir. Yaklaşık 26 kilometre süren bu yol oldukça keyifli olsa da zaman zaman araç trafiğinin yoğunlaştığını ve sürüşün biraz tecrübe gerektirdiğini söyleyelim. O yüzden bisiklete yeni başlayanlar bu rota için biraz tecrübe kazanmayı beklemeli. Ancak sabahın erken saatlerinde sürüş yapacaksanız fazla zorlanmadan Boğaz'ın güzelliğinin tadına varabilirsiniz.