İrlanda hem doğal hem tarihi bir cennet

İrlanda çarpıcı doğal güzelliği, zengin tarihi, kültür ve gelenekleriyle Kuzey Avrupa'nın en sempatik ülkelerinden biri. İrlanda, rüya gibi bir seyahat için sizleri bekliyor.

Yemyeşil ovaları, göz alıcı yamaçları, muhteşem sahili ve temiz havası ile kuzeyin yükselen yıldızı İrlanda çarpıcı doğal güzelliği, zengin tarihi, kültür ve gelenekleriyle Kuzey Avrupa'nın en sempatik ülkelerinden biri. Tarih öncesi ve ilkçağ döneminde Avrupa'da yaşayan ve günümüzde altı ulustan oluşan Keltler'in gizemli bir tarih bıraktığı İrlanda, yüzölçümü küçük zenginliği büyük bir rota. Küçük bir ada ülkesi olmasına rağmen görkemli tarihi, doğal güzellikleri, canlı kültürü ve tabii ki eğlence dolu olmasıyla şaşırtan İrlanda, sıcak yaz günlerinde serin bir tatilin de en cazip adreslerinden biri. Vahşi Atlantik Yolu'nun dramatik uçurumları ve atmosferik kasabalarından eski Doğu'nun peri masalı şatolarına, sarp dağlarından sakin göllerine kadar uzanan pek çok güzelliği ile göz kamaştıran İrlanda, rüya gibi bir seyahat için sizleri bekliyor.

DUBLİN KEŞFETMEYE DEĞER

1000 yıllık zenginliğini tarihi binaları, müzeleri ve kiliseleriyle gözler önüne seren Dublin aynı zamanda tasarım otelleri ve iddialı restoranlarıyla da keşfe değer! Özellikle kahve dükkanları birbiriyle yarışacak güzellikte. Temple Bar bölgesindeki sevimli, mekanlarda geleneksel 'İrlanda Kahvaltısı' deneyimleyebilirsiniz. Sanat, tarih ve eğlence kültürüyle yaşayan bu şehirde müzelere, kiliselere, lokal tatlara, tasarım butiklere doyacaksınız.

BOHEM BİR HAZİNE

İrlanda'nın batı kıyısındaki bu renkli liman şehri Galway, İrlanda geleneğini günümüzde dahi yaşatmayı başaran ender yerlerden biri. Ülkenin bohem çocuğu olarak bilinen Galway tasarımcı ve sanatçıların beslendiği, ilham aldığı bir hazine. Küçük bir şehir olmasına rağmen her zaman yeni bir şey sunabilen Galway'in dar sokaklarında dolaşırken tarihi binalar, küçük dükkânlar, keyifli kafeler ve kitapçılar ilginizi çekecek. Batı İrlanda'nın en büyük şehirlerinden birini oluşturan Galway, Orta Çağ görünümlü yolları ve parke taşlarından oluşan sokakları boyunca uzanan sanat galerileri ve mağazaları ile de oldukça popüler. Unutmadan, Galway'in gurme şehirler arasında hızla yükseldiğini duymayan kaldı mı? Galway'in samimi atmosferli geleneği koruyan barlarında ve çeşit çeşit butik biraları mutlaka denemelisiniz.

ROMANTİK ŞATOLARIN YERİ

Dramatik doğa manzaraları, romantik kale ve şatoları ile Cobh İrlanda'nın en güzel kasabalarından biri! Deniz boyu sıralanmış rengarenk evleri ve liman üzerinde nöbet tutan katedrali ile kesinlikle görülmeye değer. Titanik'in trajediden önceki son uğrak limanı olan bu kasaba, gemiyi çevreleyen birçok tarihe de ev sahipliği yapıyor.

BU MANASTIR SUYA DÜŞECEK GİBİ

Connemara'daki bir tepenin eteğinde suya kayıyor gibi görünen bu neo-Gotik Viktorya dönemine ait manastır, 1920'lerden beri burayı evleri haline getiren Benedictine rahibelerine ev sahipliği yapıyor. Duvarlarla çevrili olan bu bahçe, Viktorya döneminde İrlanda'da inşa edilen en büyük bahçelerden biri olup, Cardoon ve Scorzonera gibi ender görünen Victorya dönemi bitkileri ile adeta bir miras bahçesi niteliğinde.

SARP TEPELERİN ADRESİ GLENDALOUGH

Dublin'in sadece birkaç kilometre güneyinde yer alan Glendalough; sarp tepeleri, buzul vadileri içerisinde saklayan doğal harikalar diyarı Wicklow Dağları Ulusal Parkı'nın en güzel noktalarından biri. Dünyaca ünlü Harry Potter filminin çekildiği Glendalough bölgesinin yağmurun ve yeşilin ülkesi İrlanda'nın en gözde duraklarından biri olduğunu da ayrıca hatırlatalım. Katoliklerin popüler hac yerlerinden, yedinci yüzyıldan kalma bir manastır olan Glendalough, dünyanın dört bir yanından gelen seyahat severleri büyüleyici bir seyahate davet ediyor.