İngiltere'nin pitoresk rotaları

İngiltere'nin birbirinden güzel köy ve kasabaları ile pitoresk kasaba ve köylerine doğru bir yolculuğa çıkıyoruz.

İngiltere'nin birbirinden güzel köy ve kasabaları ile bugüne kadar aşina olduğumuz gezi rotalarının dışına çıkıp, pitoresk kasaba ve köylerine doğru bir yolculuğa çıkıyoruz. Orijinal mimarisi ve yaşam tarzını koruyan sofistike Cotswolds (Cotswolds, İngiltere'nin güney orta kesiminde yükselen tepeler içeren bir coğrafi bölge. Bölge, Jura kireçtaşının anakayası tarafından tanımlanmakta olup bu tür İngiltere'de nadir olarak bir tür çayır yaşam alanı oluşturur ve altın renkli Cotswold taşı madenlerine ev sahipliği yapmakta) kasabalarından, izlenme rekorları kıran Bridgerton dizisinin çekimlerinin yapıldığı kasabalara uzanan eşsiz bir liste hazırladık. İşte, gizli birer mücevheri andıran pitoresk İngiliz kasabaları...

ÜNLÜ DİZİNİN MEKANI

Bir platformda yayına giren ve izlenme rekoru kıran Bridgerton dizisi sayesinde eşsiz Roma ve Gürcü mimarisine sahip olan Bath yeniden radarımıza girdi. Julia Quinn'in en çok satan kitap serisinden uyarlanan Bridgerton dizisi 1800'lerin başında geçen bir dönem draması. Çoğu sahnesi Bath'de geçen dizinin hikayesi ile şehrin zengin mimarisi ve ışıltılı çehresi birbirini tamamlıyor. 19. yüzyılın başlarında Regency döneminde Birleşik Krallık'ta inşa edilen klasik binaların en iyi örneklerine ev sahipliği yapan ve Regency mimarisinin adeta vitrini olan Bath doğal bir film platosunu andırıyor. Temiz hava ve harika bahçeler arıyorsanız Royal Victoria Park, Sydney Gardens ve Parade Gardens listenizde olmalı. Roma Hamamları, Bath Manastırı, hilal şeklinde inşa edilen Royal Crescent sıra binaları, Guildhall Belediye Binası, halka açık sanat galerisi olma özelliğine sahip Holburne Müzesi şehirde mutlak görülmesi gereken yapılar.

COSTWOLDS'UN 'KÜÇÜK VENEDİK'İ DENİYOR

Belki de Cotswolds'daki en ünlü yerlerden biri olan Bourton-on-the-Water, güzel sahil manzaraları ve diğer bölge kasabaları gibi şirin taş binaları ile ünlü. Bölgenin inişli çıkışlı tepeleri arasında küçük bir vadide yer alan köyün manzarası da haliyle keyif verici. Köyün ortasından geçen, Windrush Nehri üzerindeki köprüleriyle Cotswolds'un 'Küçük Venedik'i' olarak tanımlanan kasaba hoş mağazaları, kafe ve restoranlarıyla ilgi odağı olmaya devam ediyor.

DİK YAMAÇTAN NEHRE DOĞRU SÜZÜLÜYOR

Oxford'a yaklaşık 35 km uzaklıkta konumlanan Burford, dik bir yamaçtan nehir kıyısına doğru süzülüyor. Orta Çağ dönemindeki ihtişamını özgün mimarisine sadık kalarak korumaya devam eden köy birbirinden güzel taş evleri, Elizabethan ve Gürcü mimarisinin izlerini taşıyan yapılarıyla görsel bir şölen sunuyor. Antika dükkanları, eski dönemin izlerini taşıyan havalı çay salonları, lokal butikleri ve kendine özgü yaşam stiliyle ilgi görmeye devam ediyor. Ara sokaklarında kaybolmaktan keyif alacağınız bu köye gelmişken St Mary's Church, St John the Baptist's Church, Tolsey Museum ziyaret edilecek yerler listenizde olmalı.

STONEHENGE ANITI İLE TANINIYOR

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Stonehenge Anıtı ile tanınan Salisbury, Londra'dan 1,5 saatlik bir tren yolculuğu uzaklığında yer alıyor. Magna Carta'nın evi olan Salisbury insanlık tarihi boyunca her zaman önemli bir yer olmuş. Dünyanın en ünlü tarihi yerlerinden biri olan Salisbury eski mezar höyükleri ve tarihi eserlerle çevrili. The Crown, Emma ve Pride and Prejudice yapımlarından aşina olduğunuz büyüleyici Wilton House da kasabanın hemen yanı başında konumlanıyor. Jacobean stili, Elizabethan stili ve Victoria tarzı evlerle süslü ara sokaklarını gezerken bir tarih belgeselinin içerisine ekilmiş gibi hissederseniz, şaşırmayın!

VİTRİN KÖY BROADWAY

WorcestershIre ilçesinde bulunan Broadway, saf güzelliği ve ihtişamı nedeniyle genellikle 'Cotswolds'un Mücevheri' ve 'İngiltere'nin Vitrin Köyü' olarak anılıyor. Bu ünlü Cotswolds kasabası mimari ve doğal güzelliği ile her mevsim popülerliğini koruyor. Çok sayıda antika dükkanının yer aldığı kasabada Broadway Kulesi, Müze & Sanat Galerisi, St Eadburgha's Kilisesi görülecek yerler arasında.