İngiliz'den tatil için Türkiye'de üç adres

İngiliz gazetesi The Times, “2024 için 23 uygun fiyatlı tatil destinasyonu” listesi hazırladı. Dünya çapındaki listeye Türkiye üçüncü sıradan girdi. Türkiye tatili için ise Muğla'dan üç adres önerildi: Marmaris, Bodrum ve Dalyan.

İngiliz gazetesi The Times, internet sitesinde "2024 için 23 uygun fiyatlı tatil destinasyonu" liste hazırladı. Seyahat uzmanı Richard Mellor imzasını taşıyan bilgi ve tavsiyelerine de yer verilen listenin giriş yazısında, "Türkiye kelepir, Hindistan ciddi bir tasarruf sunuyor ve Gambiya'da paketler inanılmaz derecede ucuz" denildi. Gazetede kaleme alınan tatil yazısında dünya üzerindeki en hesaplı 23 tatil merkezi sıralandı. Yıldızı her geçen yıl daha da parlayan, turist sayısı ve turizm geliri açısından rekor üstüne rekor kıran Türkiye listenin üçüncü sırasında yer aldı. Türkiye tatili için ise Muğla'dan üç adres gösterildi. Yazıda bu adresler Marmaris, Bodrum ve Dalyan olarak sıralanırken, bu tatil cennetlerindeki 'turkuaz sahiller'e dikkat çekildi.

THE TIMES'İN ÖNERDİĞİ 'UYGUN' TATİL YERLERİ

1. Tokyo, Japonya

2. Jerez de la Frontera,İspanya

3. Türkiye

4. Lizbon, Portekiz

5. Sri Lanka

6. Gambiya

7. Bali

8. Belize

9. Jamaika

10. Bolivya

11. Hong Kong, Çin

12. Tallinn, Estonya

13. Arnavutluk

14. Brittany, Fransa

15. Hoi An, Vietnam

16. Hindistan

15. Hoi An, Vietnam

16. Hindistan

17. Andorra

18. Bamburgh, Birleşik Krallık

19. Marakeş, Fas

20. Kuzey Makedonya

21. Mısır

22. Mombasa, Kenya

23. Cape Town, Güney Afrika

TURİZMDEKİ REKORLA BAZ YILI DEĞİŞTİ

2019 yılının tamamında 45 milyon turist ağırlayan Türkiye bu rakamı geçen yıl 11 ayda 46.7 milyona ulaştırarak yeni bir rekor kırarken, çıtayı da yükseltti. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, turizimde iyi bir sene beklediklerini belirterek "Biz bundan sonraki her yıl artış bekliyoruz. 2019 rekoru geride kaldı artık. 2023'ü baz alacağız bundan sonra" dedi.