İlgi büyük oldu! İndirimli biletle 353 bin emekli seyahat etti

Emeklilere indirimli bilet uygulamasından 353 binden fazla emekli yararlandı. En fazla bilet ise yüzde 20 indirim yapılan otogarlarda satıldı. 250 bin emekli otobüsle seyahat etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, emeklilere indirimli bilet uygulamasının büyük ilgi gördüğünü belirterek, 353 binden fazla emeklinin indirimlden yararlandığını bildirdi. Bakan Uraloğlu, yüksek hızlı, bölgesel ve anahat tren biletlerinde yüzde 10 emekli indiriminden faydalanan vatandaşların sayısının 98 bin 200'e ulaştığını belirterek, bugüne kadar yüksek hızlı trenlerde 58 bin 674, bölgesel trenlerde 22 bin 921, ana hat trenlerinde ise 16 bin 605 kişinin yararlandığını bildirdi.

250 BİN OTOBÜS BİLETİ

Otobüsle seyahat eden emekliler için de bilet fiyatlarında yüzde 20 indirim imkanı tanıdıklarını kaydeden Uraloğlu, "31 Mayıs tarihinden bu yana toplam biletli yolcu sayısı 13 milyonu aştı. Bu dönemde 250 binden fazla emeklimiz ise bu indirimlerden yararlandı" dedi. Bakan Uraloğlu, havayolunda ise yurt içi ve yurt dışı yüzde 15 indirimli uçuşlardan 5 bin 145 emeklinin faydalandığını toplamda 353 binden fazla emeklinin tren, otobüs ve uçak gibi ulaşım hizmetlerinden indirimli bilet kullandığını açıkladı.

10 BİN KARGO GİTTİ

Emeklilere öncelik ve ayrıcalık tanıyan bir diğer çalışmayı PTT eliyle hayata geçirdiklerini de hatırlatan Uraloğlu, "10 Haziran'da kargo için yüzde 20 indirim kampanyası başlatmıştık. 8 bin 173 vatandaşımız 10 bin 642 adet kargo gönderiminde kampanyadan faydalandı" diye konuştu.

YURTTA TATİLDE İLK TERCİH ANTALYA

Emeklilerin, öğrenci yurtlarında ücretsiz tatili başlarken en fazla talep Antalya'ya oldu. Bu ili denize sıfır yurtların bulunduğu Muğla ve İzmir izledi. Ancak bakanlık yetkilileri tatil için kaç emeklinin ön başvuru yaptığı konusunda bir rakam vermedi. Emekliler, 15 Ağustos'a kadarki bir aylık sürede Türkiye'deki tüm öğrenci yurtlarında ücretsiz tatil yapabilecek. Bu süreçte tatil yapan emeklilere dönük çeşitli organizasyonlar da planlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın il müdürlüklerine gönderdiği talimat doğrultusunda yurtlarda kalan emeklilere kahvaltı organizasyonları ve gezi programları düzenlenecek. İlk kahvaltı programı ise Antalya'da yapıldı. SGK İl Müdürü Ali Duru "Türkiye genelinde müracaatların yüzde 25'i Antalya'ya yapıldı" dedi.

Yurtta kalan emeklilerden 59 yaşındaki Nazife Atik "Emekliler için çok iyi bir fırsat. Bizim için çok iyi bir tatil fırsatı oldu" derken Mehmet Atik, yurdun denize çok yakın ve temiz olduğunu söyledi.

Nazife ve Mhmet Atik "Bizim için fırsat oldu" dediler.

PROJELER ÇAKIŞTI İKİ NESİL BULUŞTU

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan 'Seyahatsever Projesi'yle seyahat etmeyi seven gençleri de bu aylarda yurtlarda ağırladıklarını hatırlattı. Gürhan "Bazen emeklimiz diyor ki 'Benim torunum burada kalıyor' Çok da mutlular " diye konuştu.