‘Huzur'dan ‘Mezopotamya' çıktı

Güneydoğu'da turizm ‘Mezopotamya' adıyla markalaşıyor.

Yurtiçi ve yurtdışında terör örgütü PKK'ya yönelik başarılı operasyonlar sonucu huzurun hakim olduğu Güneydoğu'da turizm 'Mezopotamya' adıyla markalaşıyor. Bölgedeki turizm hareketliliği nedeniyle her geçen gün yeni oteller açılırken, tur operatörleri de düzenledikleri GAP turlarını, daha önceleri terör nedeniyle tercih edilmeyen bölgelere taşıyarak 'Mezopatamya Turu' adıyla düzenlemeye başladı.

YENİ ETKİNLİKLER YOLDA

Diyarbakır Kalesi ve Hevsel Bahçeleri, Botan Vadisi ile Cudi Dağı'nı da kapsayan turlar bölgede turist sayısının da bir anda artmasına neden oldu. GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Hasan Maral, bölgede artık GAP turları yerine Mezopotamya markası adı altında turizm faaliyetlerinin sürdürüldüğünü söyledi. Mezopotamya markasının kadim ve köklü bir geçmişinin bulunduğunu belirten Maral, "Bölgede GAP Bölge Kalkınma İdaresi ev sahipliğinde bir çok faaliyete imza atacağız. Bununla ilgili çok sayıda eylem planı hazırladık. Yeni dönemde GAP turları yerine Mezopotamya markasını önceleyen, fuar katılımlarından acentelerle iş birliğine, sosyal medya, festival ve medya tanıtımlarına kadar bir çok etkinlik düzenleyeceğiz. Yakın zamanda Mezopotamya markasını daha sık konuşup görüşeceğiz" dedi.

TURİST SAYISI ARTTI

Maral, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından finanse edilen, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle GAP İdaresi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen Mezopotamya markası tanıtımı sonrası turist sayısında artışların görüldüğünü vurguladı.

ACENTELER TUR İSMİNİ DEĞİŞTİRDİ

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Hasan Maral, "Birçok acente artık sayfalarında GAP turu yerine Mezopotamya turu olarak satışlara başladı. Bizler de bunun birçok platformda Mezopotamya adı altında tanıtılması için kapsamlı çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bölgemizin uluslararası ve ulusal anlamda bilinirliğini artırmak için tanıtımlarımızı artıracağız" dedi. Maral'ın verdiği bilgiye göre Göbeklitepe, Nemrut Dağı, Diyarbakır Kalesi ve Hevsel Bahçeleri, lezzetleriyle Gaziantep, Şanlıurfa, kilise ve manastırlarıyla Mardin, doğal güzellikleriyle Halfeti, Hasankeyf, Botan Vadisi ile Cudi Dağı gibi mekanlara uğrayan ziyaretçiler için rota çalışması yapıldı.

BAKANLIK BELGELİ OTEL SAYISI

Haziran Haziran İl 2021 2022

Adıyaman 14 22

Ağrı 27 33

Batman 9 12

Gaziantep 52 61

Hakkari 5 7

Kars 38 47

Mardin 27 29

Muş 22 25

Şanlıurfa 18 21

Şırnak 6 7

Tunceli 6 7

Van 20 29