Gezginlerin popüler rotası... Adriyatik Denizi'nin incisi Hırvatistan

Adriyatik'in incisi Hırvatistan; birbirinden güzel doğa harikalarına ev sahipliği yapan muhteşem coğrafyası ile ziyaretçilerine büyüleyici bir dünyanın kapılarını açıyor.

Yıllara meydan okuyan sahil kasabaları, birbirinden özel adaları ve eşsiz plajlarıyla Adriyatik'in incisi Hırvatistan; birbirinden güzel doğa harikalarına ev sahipliği yapan muhteşem coğrafyası ile ziyaretçilerine büyüleyici bir dünyanın kapılarını açıyor. Dalmaçya kıyı tipine sahip olan ülkede 1000'e yakın ada ve adacık bulunuyor. Adriyatik Denizi'nin masmavi sularından Dinari Alpleri'ne uzanan coğrafyada Orta Çağ kasabaları, kartpostal gibi duran adaları, tarih ve kültür kokan şehirleri ile Hırvatistan son yıllarda en popüler destinasyonlardan! İşte Hırvatistan'ın görülmeye değer yerlerinden bazıları...

BAROKA DOYURAN KENT

Başkent Zagreb; barok mimarisi, tertemiz ve düzenli sokakları ile başkent olmanın hakkını veren tipik bir Avusturya – Macaristan İmparatorluğu kenti. Şehirde kültür sanattan eğlenceye, yeme içmeden spora kadar pek çok şey yapabilirsiniz. Şehirde mutlaka görmeniz gereken yerlerin başında; Jelacic Meydanı, Orta Çağ'dan kalma görkemli Zagreb Katedrali, kentin en büyük açık pazarı Dolac Market ve kentin hip kafe ve butiklerle dolu Tkalciceva Caddesi geliyor.

DAVETKAR BİR ŞEHİR

Dalmaçya Kıyıları'nın güneyinde Adriyatik'in incisi unvanını tam anlamıyla hak eden Dubrovnik; narin, güleryüzlü ve davetkar bir şehir. 12 – 17. yüzyıllar arasında inşa edilen, 194 metre uzunluğunda görkemli surlarla çevrili olan tarihi şehrin içerisine girdiğinizde, gerçek dünyayı kısa süreliğine de olsa unutuyorsunuz. Tarihi şehir Stari Grad'ın sokaklarında dolaşıp, Rönesans ve Barok mimarilerine ait göz alıcı yapıları saatlerce izleyebilirsiniz. Sponza Sarayı, Prensin Sarayı, Fransisken Manastırı ve kemerli yoluyla Dominikien Manastırı görmeniz gereken başlıca mimari eserler.

ROVİNJ EN GÜZEL SAHİL KENTLERİ ARASINDA

Hırvatistan'ın kuzeybatısında bulunan Istria Yarımadası güzel kasabaları ile tanınsa da Rovinj'in yeri bambaşka! Bugüne kadar birçok seyahat dergisi tarafından "En Güzel Sahil Kenti" seçilen Rovinj, tepede bulunan bir kilise ve bu kiliseye çıkan daracık patikalar boyunca rengarenk evlerin olduğu şirin bir Hırvat kasabası. Adriyatik Denizi'ne hakim bir tepenin üzerine kurulan Rovinj; sıra sıra dizilen teknelerle dolu limanı, renkli kafeleri, barok kilisesiyle uzun zamandır özellikle sanatçıların radarında. Porton Biondi Plajı'na eşlik eden Adriyatik'in mavisine bayılacağınız ve kasabadaki tüm evlerin önünde fotoğraf çektireceğiniz kesin.

HVAR ADASI ÖZGÜN VE MASALSI BİR DİYAR

Dalmaçya kıyılarının en sevilen ve özgünlüğünü koruyan adası Hvar; doğal güzellikleriyle ünlü bir ada... Split'ten 2 saatlik bir feribot yolculuğuyla ulaşabileceğiniz bu masalsı ada; taş sokaklarında duran taş evleri, turkuaz rengi denizi ve lavanta kokulu rüzgarı ile baş döndürecek kadar güzel. Tarihi köyleri, otantik atmosferi, plajları ve dünyaya nam salan gece hayatıyla Hvar çok renkli bir ada kültürüne sahip, adeta bir açık hava müzesi!

DALMAÇYA KÜLTÜRÜNE SAHİP BİR ROMA ŞEHRİ

Hırvatistan'ın ikinci büyük şehri, eski bir Roma kenti olan Split, Dalmaçya kültürü ve yaşam tarzını deneyimleyebileceğiniz; antik duvarları, tapınakları ile özellikle tarih ve kültür meraklılarının vazgeçilmez adresi. Küçük bir yarımada üzerinde kurulan şehir, marinaları, alışveriş olanakları, kafeleri ve restoranlarıyla kesinlikle keşfe değer. Split'te müzeler, kiliseler ve katedrallerde şehrin zengin kültürel geçmişine tanık olabilirsiniz. Split Limanı'ndan günübirlik tekne turlarıyla Brac, Solta, Hvar, Vis, Lastovo ve Korcula gibi Hırvatistan'ın diğer güzel yerlerine gidebilirsiniz.

SAKİN BİR GÜZELLİK ARAYANLAR İÇİN LOSİNJ

Doğası, güzel plajları ve adalarıyla yaz aylarında turist akınına uğrayan Hırvatistan'da hâlâ sakinliği bulabileceğiniz gizli hazineler varlığını korumaya devam ediyor. Ülkenin batı tarafında yer alan Losinj, nereye bakması gerektiğini bilen gezginler için yaz aylarının en tatlı sığınaklarından. Yüksek hava kalitesi, çam ormanları, dünya standartlarındaki SPA'sı ve turkuaz suların çarpıcı güzelliğiyle listenize eklemek isteyeceğiniz adalardan biri. Zadar şehrinden feribota binerek, Losinj'e gidebilirsiniz.