Erken rezervasyonda en hızlı İngilizler! 2024'te turizm patlaması yaşanacak

Bu yılı 60 milyon turist hedefine ulaşarak kapatmayı planlayan turizmciler, 2024'ün erken rezervasyonlarını da şimdiden almaya başladı. En fazla rezervasyonu yaptıranlar ise İngilizler.

Geçen yıl 51.4 milyon turist ve 46.3 milyar dolar turizm geliri sağlayan Türkiye'nin bu yılki hedefi ise 60 milyon turisti ağırlayarak 56 milyar dolar gelire ulaşmak. Bu yıl kasıma kadar uzayan sezonu hedeflere ulaşmış olarak kapatmayı bekleyen turizmciler, 2024'te ise turizm patlaması yaşamayı öngörüyor. Bu beklentiyi ise 2024'e ilişkin şimdiden başlayan erken rezervasyon talepleri doğruluyor.

REKORLAR YILI OLACAK

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kavaloğlu, gelecek sezon için ilk rezervasyonları almaya başladıklarını belirterek, "Bu da bizim için avantaj olacak. Erken rezervasyonda en hızlı hareket eden İngilizler. 2024'e İngiltere'den çok ciddi rezervasyon alıyoruz. Yüzde 10'un üzerinde rezervasyon yapıldı. Onlar için belirlenmiş olan erken rezervasyon dönemleri var. İngilizlerin en az yüzde 10'u eylül sonuna kadar rezervasyonu yaptırmış oluyor. Ama bu oran ekim sonunda neredeyse yüzde 40'ları buluyor. Dolayısıyla daha yıl gelmeden yüzde 50 satışımızı İngiliz pazarından tamamlamış oluyoruz" dedi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Rıza Perçin de, "2024'ün de turizmde rekorların kırıldığı yıl olmasını bekliyoruz" dedi.

2030'DA 100 MİLYON TURİST HEDEFLENİYOR

Bu yıl toplamda 3.5 milyon İngiliz turistin gelmesi öngörülüyor. 2024 İngiliz turist hedefi ise 5 milyona ulaşmak. 2022'de toplamda 3.3 milyon İngiliz turist Türkiye'ye gelmişti. Geçen yıl Türkiye'ye en çok ziyaretçi gönderen ülke sıralamasında Almanya 5.6 milyon ile birinci, Rusya 5.2 milyon ile ikinci, İngiltere de üçüncü olmuştu. Bu yıl ilk üçte yine bu ülkelerin olacağını belirten turizmciler, ayrıca Fransız ve Çin pazarından da Türkiye'ye yönelik bir hareketliliğe dikkat çekiyor. Türkiye, 2030 yılında 100 milyon turist hedefliyor.