Deniz tatili için 6 özel rota

Eylül ayı gelse de deniz mevsimi henüz sona ermiş değil. Bu ayda denize girilebilecek çok güzel tatil beldeleri var. Bu yazıda sizin için öne çıkan seçeneklerden bazılarını derledik.

FETHİYE'NİN SAKİN DÖNEMİ

Listenin ilk sırasında Fethiye geliyor. Fethiye'nin en güzel dönemi dendiğinde eylül ayı öne çıktığı için bu güzel rota ilk sırada. Fethiye'de deniz suyu sıcaklığı eylül ayında hâlâ girilebilecek seviyelerde oluyor ve ilçe bu ayda daha az kalabalık. Hem doğasıyla hem tarihi güzellikleriyle dünyanın ilgisini çeken Fethiye'deki Ölüdeniz ve Belcekız plajları denize girmek için tercih edebilecek en güzel seçeneklerden.

SİDE İÇİN EN GÜZEL ZAMAN

Antalya'nın doğusunda bulunan Side'de denizin en güzel olduğu mevsim sonbahar. Çünkü Side'de ekim ayı ortasına kadar rahatça denize girilebiliyor. Yaz döneminde popülerliği sebebiyle yüksek fiyatlı olan Side otelleri eylül ayında ise bütçe dostu fiyatlar sunuyor. Side tatilinde Side Antik Kenti, Aspendos Antik Tiyatrosu gibi popüler tarihi yerleri mutlaka gezilmeli. Bu ilçede denize girmek için de Side Halk, Sorgun Halk ve Kumköy plajları en güzel seçenekler arasında yer alıyor. Bir diğer turistik ilçe Kemer de tıpkı Side gibi yaz aylarında oldukça ilgi çekiyor. Dolayısıyla eylül ayında hem ilçenin hem de denizin tadı kalabalıktan uzak bir şekilde daha güzel çıkıyor. Kemer merkezinde bulunan Ayışığı Plajı ve Kemer Marina'ya yakın olan halk plajı denize girilecek en güzel noktalardan. Kemer'in Beldibi, Kiriş, Göynük ve Çamyuva gibi beldeleri de denize girmek için tercih edebilecek kumlu plajlara sahip.

DATÇA İDEAL ROTA

Sonbaharın tadını çıkarmak için ideal tatil lokasyonlarından birisi Datça, ılık havası, berrak denizi, sakin atmosferi ile eylül keyfi için çok güzel bir nokta. Datça'ya gitmek için Dalaman Havalimanı'ndan araç kiralama seçeneği tercih edebiliyor. Datça'da denize girmek için Kargı Koyu, Ovabükü ve Palamutbükü gibi seçenekler değerlendirilebilir. Akşamüstü ise Kumluk Plajı'nda denize girip güneş batınca kumsal üzerine masa kuran mekanlarda keyifli bir akşam yemeği yenebiliyor.

AYVALIK'IN TADINI ÇIKARMA FIRSATI

Çoğu zaman diğer tatil beldelerine göre daha sakin bir rota olan Ayvalık'ta Altınoluk Sahili ve Ortunç Koyu'nun suyu eylül ayında denize girilebilecek seviyelerde oluyor. Ayvalık'tayken akşam yemeği için Cunda'ya, romantik gün batımını izlemek için Şeytan Sofrası'na, geçmişe doğru bir yolculuğa çıkmak içinse eski Rum evlerinin olduğu sokaklara gidilebilir.

KARABURUN'DA MAVİ VE YEŞİLLİK BİR ARADA

Eylül ayında denize girmek için uygun olan bir diğer seçenek İzmir'in ilçelerinden Karaburun. Doğal güzelliği ile ziyaretçilerini kendine hayran bırakan ilçe, oldukça küçük. Doğa tatili için ideal olan bölgede Mordoğan, Bodrum Plajı ve Mimoza Koyu denize girilebilecek en popüler noktalar. Dalış yapmak için de sıklıkla tercih edilen Karaburun'un deniz altı dünyası da üstü kadar el değmemiş güzellikler barındırıyor.