Çukurova Havalimanı, 10 Ağustos'ta açılıyor

Adana ve Mersin başta olmak üzere bölgede 8 milyon kişiye hizmet verecek Çukurova Havalimanı, 10 Ağustos'ta törenle açılacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çukurova Havalimanı'nın 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılacağını söyledi. Kamu kaynağı kullanmadan, havaalanının yap-işlet-devret modeliyle yaklaşık 244.5 milyon euro'luk bir yatırımla gerçekleştirildiğini belirten Uraloğlu, bu yatırımdan 25 yıl içerisinde de 297 milyon 100 bin euro kira bedeli sağlanacağını söyledi.

800 hektara sahip havalimanında 3 bin 500 metre pist, 217 bin metrekarelik 4 uçak kapasiteli apron alanının inşa edildiğini belirten Uraloğlu, havalimanının 8 milyon yolcu kapasitesiyle hem bölgenin hem de ülkenin turizmine güç katacağını söyledi.

8 MİLYON YOLCU KAPASİTELİ

Havalimanının Türkiye'nin en önemli havacılık yatırımlarından olduğunu vurgulayan Uraloğlu, "Başta Adana ve Mersin olmak üzere tüm Çukurova'ya hizmet edecek.,Çukurova Havalimanı'nın faaliyete geçmesiyle birlikte, bölgenin uluslararası ticaretteki rolü daha da güçleneceğini" dedi.

244.5 milyon euro yatırımla gerçekleştirilen Çukurova Havalimanı, 8 milyon yolcuya hizmet verecek kapasiteye sahip.

61 HAVAALANI HEDEFİ VAR

Türkiye'nin 4 saatlik uçuş süresiyle 1.4 milyar insanın yaşadığı 67 ülkenin merkezinde olduğunu vurgulayan Bakan Uraloğlu, "2053 hedeflerimiz kapsamında aktif havalimanı sayımızı 61'e çıkarmayı planlıyoruz. Çukurova Havalimanı bu doğrultuda atılmış çok önemli bir adım. Ülkemizde havacılığı daha da geliştirmek için durmadan çalışmaya devam edeceğiz" dedi.