Bayram göçü!

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilini şehir dışında geçirmek isteyen milyonlarca kişi, yola çıktı. Otoyollarda yoğunluk yaşandı; kilit noktalarda trafik durdu. Uçak ve otobüs biletleri tükenince ek seferler konuldu.

AA - İHA

Okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte Kurban Bayramı tatilinin de 9 güne çıkarılması vatandaşlara fırsat oldu. Milyonlarca kişi memleketlerine ya da tatil beldelerine gitmek için tatilin ilk gününden yola çıktı. Türkiye'nin dört bir yanında trafik yoğunluğu yaşandı. İstanbul ve Ankara arasında köprü görevi gören TEM Otoyolu'nun Bolu geçişinde kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Trafiğin durma noktasına geldiği bölgelerde sürücüler zaman zaman dur kalk şeklinde ilerledi. İstanbul-İzmir Otoyolu'nda da benzer görüntüler vardı. İstanbul ve çevre illerden Ege ile Akdeniz bölgelerine doğru hareket eden tatilcilerden dolayı otoyolda yoğunluk yaşandı. Tekirdağ-İstanbul karayolunda da araç kuyrukları kilometrelerce uzandı.

OSMANGAZİ'DE AKICI YOĞUNLUK

İstanbul-İzmir Otoyolu üzerindeki Osmangazi Köprüsü'nde tatilin ilk gününde akıcı yoğunluk oluşturdu. Tüm gişelerin açık olması sayesinde sürücüler yavaş yavaş da olsa yollarına devam etti.

BODRUM'A 48 SAATTE 35 BİNDEN FAZLA ARAÇ

Muğla'nın Bodrum ve Marmaris ilçeleri tatilci akınına uğradı. Bodrum'a 48 saatte 35 binden fazla araç giriş yaptı. Turistlerle 300 bine ulaşan Marmaris'in nüfusunun ise bayramda 1 milyona yaklaşacağı ön görülüyor.

30 BİN 529 PERSONEL GÖREV BAŞINDA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı'nda 30 bin 529 personelle yolların güvenliği için gerekli tedbirlerin alındığını bildirdi. Yerlikaya, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "Ekiplerimiz 3 bin 106 saat, havadan trafik denetimlerini gerçekleştirecek. Lütfen trafik kurallarına uyalım, dikkatli olalım" ifadelerini kullandı.

BAYRAMINIZ 'KEMERLİ' OLSUN

Bayram tatilinde trafiğe çıkan sürücüleri 'Bayramınız kemerli olsun' sloganıyla uyaran trafik ekipleri, broşür dağıtıp emniyet kemeri kullanımının önemini anlattı.

43 İLİN GEÇİŞ NOKTASI KİLİT!

Bayram trafiği, 43 ilin karayolu bağlantı noktası olan Kırıkkale'de de yoğunluğa neden oldu. Araçlar saatte 50-60 kilometre hızla ilerleyebildi.

İSTANBUL HAVALİMANI'NDA BİR GÜNDE BİN 583 UÇUŞ!

İstanbul Havalimanı en yoğun günlerinden birini yaşadı. Dün 251 binden fazla yolcuya ev sahipliği yapan havalimanında 1510 uçuş gerçekleşti. Bugün de 1583 uçuş yapılması planlanırken, havayolu şirketleri de mevcut uçuşlarının yarı sıra çok ek sefer planladı. Anadolu Yakası'ndaki Sabiha Gökçen Havalimanı'nda da benzer görüntüler vardı.

OTOGARLARDA EK SEFERLER

İstanbul Bayrampaşa'daki 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda yoğunluk oluştu. Firma yetkilileri, bayram sonuna kadar bilet kalmadığını bildirdi. Ek seferler de artan talebi karşılamadı.

DOĞU EKSPRESİ'NDE BOŞ YER YOK

TCDD'nin en uzun rotalarından olan Doğu Ekspresi'nde Kurban Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanıyor. Yolculardan Muhammed Yayla, memleketine gittiğini belirterek, "Dönerken de trenle geleceğim" dedi. Treni daha rahat bulduğunu söyleyen Hayrettin Gençalp de şöyle konuştu: "Ailemle görüşmek ve bayramı geçirmeye gidiyorum. Aynı rahatlık otobüste yok."