Bakırköy-Kirazlı Hattı şubat sonunda açılıyor

Bakan Uraloğlu, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nda test çalışmalarına başladıklarını belirterek “Projemizi şubat sonunda hizmete alarak İstanbul'a yeni bir hat daha kazandıracağız” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nda test ve devreye alma çalışmalarına başladıklarını belirterek, "Projemizi şubat sonunda hizmete alarak İstanbul'a yeni bir hat daha kazandıracağız" dedi. Metro hattının Molla Gürani istasyonunda incelemelerde bulunan Uraloğlu, megakentte bugüne kadar bakanlık tarafından 127.5 kilometre uzunluğunda raylı sistem hattının hizmete alındığını, şu anda da toplamda 55.7 kilometrelik 5 ayrı projenin inşasının sürdüğünü ifade etti.

YARISINI BAKANLIK YAPTI

Bakan Uraloğlu, "Yapımı devam eden projelerimiz bittiğinde İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 338.8 kilometreden 394,2 kilometreye yükselecek ve İstanbul raylı sistem ağının yüzde 50'den fazlasını bakanlığımız kazandırmış olacak" bilgisini verdi. Uraloğlu, "Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı sayesinde Kayaşehir-Bakırköy İDO arası seyahat süresi 39 dakika, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-İncirli arası 31 dakika, Kayaşehir-Kirazlı arası 27 dakika olacaktır" diye konuştu.

GÜNDE 1 MİLYON YOLCU TAŞIYACAK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nın 8.4 kilometre uzunluğunda olduğunu ve 7 istasyonu bulunduğunu belirterek, bu durakların Özgürlük Meydanı, İncirli, Haznedar, İlkyuva, Yıldıztepe, Molla Gürani ve Kirazlı olarak sıralandığını söyledi. Saatte 80 kilometre hızla günde 1 milyon yolcunun bu hatta seyahat edebileceğini dile getiren Uraloğlu, projenin tamamlanmasıyla Kirazlı, İncirli, Özgürlük Meydanı ve Bakırköy İDO duraklarından diğer raylı sistemlere ve İstanbul Deniz Otobüsü'ne entegre olarak kesintisiz ulaşım sağlanabileceğini anlattı.