Almanya pazarında İspanya'yı geçtik! Erken rezervasyonda Türkiye zirvede

Turizmde rekor yılı 2023'ün ardından bu yıl için de sevindirici haberler gelmeye başladı. Alman basınında çıkan haberlere göre erken rezervasyon satışlarında 2019 yılına göre % 90 artış var.

Türkiye turizmde yükselen yıldız olma konumunu güçlendiriyor. Türkiye'nin artan popülaritesi Almanya'da kasım ayında yapılan paket tur satışlarında görüldü. Ülkede kasım ayında yapılan seyahat satışlarının yaklaşık yarısını organize tur satışlarının oluşturduğu ve bu aydaki toplam paket tur satışlarının 1,8 milyar euroya yaklaştığı belirtildi. Alman iş ve turizm dergisi fvw'de yer alan haberde, yaz sezonuna dönük erken rezervasyon satışlarını 2019 yılına kıyasla yüzde 90 oranında artırarak ve İspanya'yı bile geride bırakan Türkiye'nin şu anda Almanya'da en popüler destinasyon olduğu ifade edildi.

İNGİLİZLER DE YAZDI

Almanya pazarında 2024 sezonuna dönük satışlarda dinamonun yüzde 30 artış yaşanan Doğu Akdeniz ve yüzde 10 artış yaşanan uzak mesafe destinasyonlar olduğuna dikkat çekiliyor.

İngiliz gazetesi The Times da "2024 için 23 uygun fiyatlı tatil destinasyonu" listesi hazırlamış ve Türkiye'ye üçüncü sırada yer vermişti. Türkiye tatili için Muğla'dan üç adres gösterilen yazıda bu adresler Marmaris, Bodrum ve Dalyan olarak sıralanırken, bu tatil cennetlerindeki 'turkuaz sahiller'e dikkat çekilmişti.

ANTALYA, 2023'TE 15.6 MİLYON YABANCI TURİST AĞIRLADI

Antalya'da geçen yıl 15 milyon 689 bin 258 yabancı turist ağırlanarak tüm zamanların rekoru kırıldı. Kentte önceki rekor 2019'da 15 milyon 280 bin 763 yabancı turistle kırılmıştı. Antalya, geçen yıl 3 milyon 461 bin 762 turistle en fazla Rusya'dan misafir ağırladı. Rus turistte bir önceki yıla göre yüzde 14,10'luk artış görüldü. Rusları, 3 milyon 363 bin 510 kişi ile Almanlar takip etti. Alman turist sayısında da yüzde 19'luk bir artış yaşandı. Antalya, İngiliz pazarından da ciddi oranda turist çekti. Üçüncü sırada yer alan İngiltere'den kente, yüzde 14,85'lik artışla 1 milyon 318 bin 215 turist geldi.

HEDEF İSTANBUL İÇİN BU YIL 20 MİLYON TURİST

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, İstanbul'u 2023 yılında 17 milyonu aşkın kişinin ziyaret etmiş olmasını beklediklerini, yeni hedeflerinin de 20 milyon ziyaretçi sayısı olduğunu ifade etti. Bağlıkaya, İstanbul'un 200'den fazla ülkeden ziyaretçi ağırladığını belirterek, "Komşu ülkeler başta olmak üzere birçok ülke için merkez konumunda yer alan İstanbul'a 2023 yılında en çok ziyaretçi gönderen pazarlar, Rusya, Almanya, İran, ABD, İngiltere, Suudi Arabistan, Fransa, İtalya ve Irak oldu. Özbekistan, Kazakistan, Hollanda, Kuveyt ve Azerbaycan da diğer önemli pazarlar arasında yer aldı" şeklinde konuştu.