ABD'li turizmciden Türkiye'ye övgü

Galataport'u Amerikalıların seveceğini söyleyen ABD Tur Operatörleri Birliği Başkanı Terry Dale, Türkiye'de keşfedilmesi gereken çok yer olduğuna dikkat çekti.

Şu anda 200'ü aşkın gemi rezervasyonuyla dünyadan büyük ilgi gören Galataport, Amerikalı turizmcilerin de dikkatini çekti. ABD Tur Operatörleri Birliği (USTOA) Başkanı Terry Dale, "Galataport'ta sanat galerileri, mağaza ve zanaatkarlardan oluşan, hepsinin bir sokakta ve limana inen bir rotada bulunabildiği bir koleksiyon yaratılmak isteniyor. Burada geliştirilmekte olan Amerikalıların seveceği bir şey. Mutfak sahnesi ve gastronomi kesinlikle Amerikalı turistlerin seveceği bir şey" dedi. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın (TGA) davetlisi olarak Türkiye'de bulunan Terry Dale, "ABD pazarının bu yaz için talebi ve potansiyeli çok önemli. ABD'den gelecek turistlerin sayısına dair olumlu düşünceler içerisindeyiz. Ancak, şöyle bir engelimiz var. Biliyorsunuz, ABD'ye geri dönüşlerde PCR testi şartı aranıyor, yakın zamanda bu şartın kaldırılmasını umuyoruz" ifadelerini kullandı.

ÖNEMLİ KONUM

Amerikalı turistler açısından Türkiye'nin daha az keşfedilmiş bir şeyi temsil ettiğini ifade eden Dale, "Türkiye'de görülmesi ve keşfedilmesi gereken çok yer var. ABD'li gezginler her zaman bir sonraki en büyük seyahat edilecek noktanın ne olduğunun arayışı içindeler ve Türkiye o ülke olmak için en önemli konumda" diye konuştu. USTOA Başkanı Dale, Amerikalı turistlerin deniz-kum-güneş turizmini sevdiğini ama günün sonunda dışarı çıkıp kültürü deneyimlemeyi de istediğini belirtti. Misyonlarının bir parçasının da buradaki gastronominin hikayesini anlatmak olduğunu aktaran Dale, "Amerikalı turistlerin bunun ne kadar olağanüstü olduğunun farkında olduğunu sanmıyorum" dedi.

ÇOK ÇEŞİTLİLİK VAR

Dale, Amerikalı turistlerin Türkiye'de özellikle hangi turizm bölgesine daha fazla ilgi duyduklarına dair henüz ellerinde bir veri olmadığını belirtirken, "Ama bence tüm ülke genelinde o kadar çok çeşitliliğe sahipsiniz ki gezginler ister macera, ister dinlenme, ister tarih ve kültür arıyor olsun, istediği türden bir seyahate rahatça ulaşabiliyor. Türkiye bunların hepsini temsil ediyor. Yani Türkiye'de herkes için bir şeyler var" açıklamasını yaptı.

'MICHELIN REHBERİ' VURGUSU

Michelin Rehberi'nin İstanbul'u destinasyonları arasına almasına ilişkin olarak Terry Dale, "Michelin Rehberi'nin Türkiye'de olduğunu bilmek ve bu köklü kurumdan harika dereceler alınması gerçekten muhteşem" ifadelerini kullandı.