75 binlik nüfus 1 milyona ulaştı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Kurban Bayramı tatilinde ziyaretçi yoğunluğu yaşandı. 75 bin nüfusa sahip beldede, tatil boyunca nüfus 1 milyona kadar çıktı.

Doğal güzellikleri, 22 adası, 17 kilometre uzunluğunda kumsala sahip Sarımsaklı plajları, Şeytan Sofrası, gastronomisi, kamp ve karavan turizmiyle Ayvalık, bu bayram da ilgi gördü. Bayram nedeniyle yoğun araç girişinin yaşandığı ilçede otoparklar dolup taşınca, tatilciler araçlarını cadde ve sokakların yanı sıra mahalle aralarında buldukları boş alanlara park ediyor. Gezi tekneleriyle günlük turlara katılan tatilciler, iskelelerde uzun kuyruklar oluşturuyor.

ESNAF HALİNDEN MEMNUN

Yaz sezonunu bayram yoğunluğuyla açan, 20 bin yatak kapasiteli 425 konaklama tesisinin bulunduğu, 75 bine yakın kişinin yaşadığı Ayvalık'ın nüfusu Kurban Bayramı tatilinde 1 milyona yaklaştı. Adalara günlük gezi turu düzenleyen işletmecilerden Hakan Gür ise tatilcilerin yoğun ilgisinden son derece memnun olduklarını belirterek, "Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Çünkü Ayvalık'ın turizm pastasından hak ettiği payı alabilmesi bizim için her şeyden önemli" dedi.