Yıllardır çözüm aranan bir soruna Türk bilim insanları son verdi

Boğaziçi Üniversiteli öğretim üyeleri, geliştirdikleri sensör ile bilim dünyasının yıllardır çözüm aradığı bir soruna son vermiş oldu.

Türk bilim insanlarının geliştirdiği bu sensör ile Manyetik Rezonans Görüntüleme (MRG) teknolojisinin, kanser teşhis ve tedavisinde kullanılması sağlanacak.

"KULLANILACAK TEDAVİLERİN BAŞARI YÜZDESİNİ ARTIRACAK"

Konu ile ilgili açıklama yapan Doç. Dr. Özgür Kocatürk, "Biz bunu oldukça çığır açacak, kullanılacak tedavilerin başarı yüzdesini çok daha artıracak bir teknoloji olarak öngörüyoruz" dedi.

HASTALARIN "X IŞINI" ALMASININ ÖNÜNE GEÇİLECEK

Sensör ayrıca kalp hastalıkları bulunan bebeklerin tedavisi için de kullanılabilecek ve daha önce kanser tedavisi görmüş hastaların, başka bir rahatsızlık nedeniyle bu tür işlemlerden geçerken, ekstra riskler taşıyacak X ışını almasının önüne geçilmiş olacak.

"DÜNYAYLA AYNI ANDA BİR ÜRÜNÜ ORTAYA KOYABİLİRİZ"

DHA'da yer alan habere göre Kocatürk, "Bir takım medikal manyetik rezonans görüntüleme cihazı üreticileri de bu sensörlere daha uygun medikal MR cihazları yapabilmek adına da, projeler başlatmış durumdalar. Dolayısıyla çok yeni bir alan açılacak ve bu alanda da eğer şu an için, Türkiye'de bulunan medikal üreticiler de ilgi gösterirlerse, onlar için de çok yeni marketler açılıp, dünyayla aynı anda bir ürünü ortaya koyabilme fırsatı bulmuş olacaklar" şeklinde konuştu.