Yeşillikleri su dolu kavanozda saklayın

Güçlü bir bağışıklık sistemi için mevsiminde yenilen sebze ve meyvelerin rolü oldukça büyük. Besin değerlerinin korunması ve bozulmaması için ise doğru saklanma koşulları önem taşıyor.

AKŞAM Gazetesi

Bütünsel Sağlık Uzmanı Merve Tüfekçi Emre, "Maydanoz, roka, dereotu, tere gibi yeşilliklerinizi bir kavanoza su doldurup, tıpkı çiçek yerleştirir gibi kavanozun içine yerleştirerek buzdolabında saklayabilirsiniz. Böylece tazeliklerini uzun süre koruyacaklardır" dedi. Merve Tüfekçi Emre "Kesilmemiş bal kabağı, brokoli, karnabahar, pırasa, sarımsak, soğan, patates, lahana, kereviz, havuç, turp, pancar, elma, armut, ayva, portakal, mandalina, limon, muşmula çok sıcak olmayan oda sıcaklığında 1 haftaya kadar muhafaza edilebilir. Maydanoz, dereotu, roka, tere, ıspanak, pazı, marul, kıvırcık, kişniş, kale gibi yeşillikleri buzdolabında saklamakta fayda vardır" diye konuştu.