VLP yerli aşı gönüllü başvurusu nereye yapılacak? Yerli aşı gönüllü başvurusu nasıl olunur?

Yerli aşı gönüllüsü olmak isteyen aramalarında konuya yer verdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''Benim de gönüllüsü olduğum VLP aşısının Faz 2 aşaması için şartları sağlayan gönüllüler arıyoruz.'' dedi. Peki, VLP yerli aşı gönüllü başvurusu nereye yapılacak? Yerli aşı gönüllü başvurusu nasıl olunur?

Yerli aşı gönüllü olmak isteyen vatandaşlar yoğun olarak araştırma yapıyor. Ülkemizin geliştirdiği en yenilikçi aşı adayı Faz 2 aşaması için 480 gönüllü arıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Twitter hesabından, "En yenilikçi aşı adayımızda Faz 1 aşamasını başarıyla tamamladık. Benim de gönüllüsü olduğum VLP aşısının Faz 2 aşaması için şartları sağlayan gönüllüler arıyoruz." açıklamasında bulundu. VLP yerli aşı gönüllü başvurusu nereye yapılacak? Yerli aşı gönüllü başvurusu nasıl olunur?

YERLİ AŞI GÖNÜLLÜ NASIL OLUNUR?

Aşağıda belirtilen şartları taşıyan vatandaşlar, yerli aşı için gönüllü olabiliyor. Belirtilen özelliklerin hepsine sahip iseniz hekimimizle yüz yüze görüşüp bilgilendirilmek için lütfen formu doldurunuz. Formu doldurmanızın ardından yetkililer tarafından size ulaşılacaktır.

Aranan Özellikler:

1. 18-60 yaş aralığında olup bilinen herhangi bir hastalığı bulunmamak

2. Covid-19 geçirmemiş olmak

3. Covid-19 aşısı yapılmamış olmak

Veri Gizliliği Metni:

Gönüllü olmak için başvurduğunuz andan itibaren sizin kişisel verileriniz sınırlı ölçüde toplanabilecektir. Bu bilgileriniz temelinde Kurumumuz kişisel verilerinizin korunması için gerekli tüm çabayı gösterecektir. Kişisel verileriniz Türkiye'de geçerli Kişisel Verilerin Korunması Kanunu çerçevesinde tamamen gizli tutulacaktır. Yasalar tarafından gerekmediği sürece adınız ve diğer kişisel bilgileriniz açıklanmayacaktır.

YERLİ AŞI GÖNÜLLÜ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

SANAYİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan açıklamada, "Covid-19'a karşı geliştirilen ve en yenilikçi aşı yöntemlerinden biri kabul edilen virüs benzeri parçacıklara dayalı (VLP) aşısında insan denemelerinin Faz 2 aşaması yakında başlıyor. TÜBİTAK COVID-19 Türkiye Platformu çatısı altında çalışmaları süren yerli VLP temelli aşının yeni aşaması için en az 480 gönüllü aranıyor." ifadeleri kaydedildi.