Yemlik otu tansiyonu düşürüyor

'Otların padişahı' olarak bilinen 'yemlik otu' kan basıncını dengeliyor, özellikle yüksek tansiyonu normal seviyelere düşürüyor. Kalp ve damar hastalıklarından koruyor.

1

Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre, dünyada 1.5 milyar kişi hipertansiyon hastası. Türkiye’de ise yaklaşık 20 milyon hipertansiyon hastası bulunuyor. 

BÖBREK HASTALIĞI TETİKLEYEBİLİR

Çoğu zaman bilinmese de altta yatan böbrek hastalıkları, tiroit rahatsızlıkları, kullanılan bazı ağrı kesiciler, doğum kontrol hapları ve uyku apnesinin hipertansiyona neden olabildiğini söyleyen uzmanlar, bitkisel yöntemleri denemek isteyenler için 'yemlik otu'nu öneriyor. 'Otların padişahı' olarak bilinen 'yemlik otu' kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor. Tansiyonu düzenliyor, özellikle yüksek tansiyonu normal seviyelere indirmede önemli katkıda bulunuyor.

İÇERİĞİNDE BOLCA DEMİR BARINDIRIR

İçinde bolca demir bulunduğundan, kansızlık sorununa çözüm olabiliyor. A, B2, B6 ve C vitaminleri bakımından zengin olduğundan bağışıklık sistemini güçlendiriyor, hastalıklara karşı vücudu koruyor. İçindeki A vitamini göz sağlığını da destekliyor, gece körlüğü gibi sorunların üstesinden gelmede yardımcı oluyor. Taze taze tüketildiğinde sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı oluyor.

İŞTAH AÇICI ETKİSİ DE OLABİLİR

Sindirim sistemini düzenlediği gibi, iştah açıcı etkiler de gösteriyor, kilo alamayanlara çare oluyor. İçindeki kalsiyum ve A vitamini sayesinde kemiklerin güçlenmesine destek oluyor. B vitaminin etkisiyle saç ve tırnak gibi vitamin eksikliği sorunu yaşanan bölgelerdeki sorunları gideriyor, saç ve tırnak sağlığını koruyor. Açık yaraların daha hızlı iyileşmesine yardımcı oluyor. Düzenli tüketildiğinde cildin daha ışıl ışıl olmasını sağlıyor, sivilce izlerinin, lekelerin geçmesine destek veriyor.