Yatakta telefon kullanmak melatonin hormonunun salgılanmasını azaltıyor

Yatakta cep telefonu kullanıldığında fazla ışık ergenlik döneminde boyun kısa kalmasına, beyninin daha az gelişmesine neden olabilir.

Kafatası kapalı bir kutu gibi gözüküyor ama değil. Kafatasının içindeki beyin dışarı iki yolla açılıyor. Bunlardan biri göz. Fazla ışık bize zarar verebilir. Yatağına yatmış ergen çağda bir çocuğun cep telefonu ışığı ile yatağında uyuması kadar tehlikeli bir şey olamaz. Neden? Çünkü büyüme fazında karanlığa geçtiğimiz zaman beyin, melatonin denen bir madde salgılar. Melatonin karanlıkta salgılanır çünkü karanlık bizi büyüten bir şeydir. Karanlık insan neslini büyüten olgunlaştıran bir ortamdır ancak ışıkla gece 2-3'e kadar uykunuzu getirmeyen cep telefonuna sarılırsanız bu çocuk nereden büyüyecek? Buradan da beyin sağlığını etkileyecek ışık kaynağı olan cep telefonu hem de melatonin sentezini etkileyen başka bir faktör olarak karşımıza çıkıyor.

Melatonin hormonu kanserden koruyor

Uykunun tamamen karanlık ortamda olması gerektiğini dile getiren Kotil, iyi bir gece uykusunun insanların günlük hayatını da düzene soktuğunu ifade etti.

Fazla ışıkta kalmak, çocuğun ergenlik döneminde boyunun kısa kalmasına, beyninin daha az gelişmesine neden olabilir. Karanlık dünya size melatonin hormonunu sunuyor. Melatonin hormonu kanserden koruyor. Melatonin, bilinen en güçlü kanser önleyici maddedir. Melatonin karanlıkta salgılandığında çocuğu da büyütüyor. Yatağa yattıktan sonra cep telefonlarının kapanması gerekiyor.