Vücudunuz yaza hazır mı?

Kış aylarında metabolizmasının yavaşladığı vücudunuz toksinleri atıp yaza hazır hale geldi mi?Eğer hazır değilse haberimizdeki basit birkaç yöntem ile yaza hazır olacaksınız.

Metabolizmanın yavaşladığı kış aylarında yağlar ve toksinler ister istemez artıyor. Beslenme düzeninizde yer vereceğiniz birkaç besin ile vücudunuzda arınma sağlayabilir ve toksinlerin atımına yardımcı olabilirsiniz.Geç saatte yenen yemekler, egzersizi atlamalar sonucunda bahar aylarında kalınlaşmış karın bölgesi ve kıyafetlere sığmamak kaçınılmaz oluyor. Beslenme düzeninizde yer vereceğiniz birkaç besin ile hem sağlıklı bir şekilde kilo kontrolü sağlayabilir hem de vücudunuzu toksinlerden arındırmaya yardımcı olabilirsiniz. İşte mucize etkisi yaratacak o besinler;

Tepeden tırnağa bakım

Ayaklar için

Kuruyan pul pul ayrılan tırnaklar varsa gliserinden faydalanabilirsiniz. Birkaç damla saf gliserinle eşit miktardaki limon suyunu karıştırın. Bu karışımı her gün tırnaklarınıza sürün. 

Eller için

Yumuşacık ellere sahip olmak istiyorsan 1 adet yumurta sarısını 1 tatlı kaşığı bal ile kepek ununu bir kaba koyarak karıştırın. Bu karışımı ellerinizi ovalayarak peeling yaparmış gibi uygulayın. Sonra ellerinizi ılık su ile yıkayın. 

Saçlar için

Kurumuş ve yıpranmış saçlara parlaklık vermek ve beslemek için 2 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtın. Bunu yavaş yavaş tüm saç derine yedirerek masaj yapın. Sıcak suda ıslattığın bir havluyu sıktıktan sonra başına sarın. Havlu soğurken bu işlemi 2-3 defa tekrarlayarak yağı iyice emdirin. Sonra saçlarınızı durulayın.

Yüz için

Yüzünüze doğal yolla peeling yapmak istiyorsanız üzüm maskesi tam size göre. Üzümlerin kabuklarını soyarak bir kaseye alın ve ezerek püre haline getirin. Fazla suyunu süzün ve posasını temizlenmiş cildinize dairesel hareketlerle masaj yaparak sürün. 20 dakika bekleyip yıkayın. 

Limonlu bakım ile cildi yenilemek çok basit

2 limonun kabuğunu soyup kabuklarını 2 çorba kaşığı suyun içinde 3 dakika bekletin. Sonrasında robotta püre halinde getirin ve canlandırıcı maske olarak kullanın. Temizlenmiş cildine pamukla sürüp birkaç dakika bekletin. Ilık suyla yıkayın. Ardından günlük nemlendiricini uygulayın.

Elma


Yüksek miktarda pektin içerir. Pektin, kolondaki kurşun, cıva gibi ağır metallere bağlanarak, bunların vücuttan atımını hızlandıran bir lif çeşididir. 

Yaban mersini

Kanser oluşumunu engelleyici bileşikleri vardır ve antioksidan içeriği açısından oldukça zengindir. Son yıllarda yapılan araştırmalarda yaban mersininin hafıza kayıplarını engellediği ve yaşlanmayı geciktirdiği yani antiageing özelliği gösterdiği saptanmıştır. 

Enginar

Gerçek bir karaciğer dostu olan enginarın, yapılan araştırmalar sonucunda, vücutta oluşan serbest radikallerin karaciğere verdikleri hasarı önemli ölçüde azalttığı ortaya çıkmıştır. Ayrıca enginar safra üretimini arttıran bir sebzedir. Safranın görevi ise toksinleri, vücuttan atıldıkları yer olan kalınbağırsağa taşımaktır. 

Ananas 

Doku yenilenmesini destekleyen asitlerin üremesine yardımcı “bromelin” enzimini içermektedir. Bu enzim aynı zamanda bağırsaktaki zararlı bakterileri yok eden ve yararlı bakterilerin gelişimine arttırma özelliği vardır. 

Kivi

İçeriğindeki C vitamini güçlü bir antioksidandır. Ayrıca vücudun en önemli detoks maddelerinden biri olan glutatyon enzimi üretmesine yardımcı olur.