Vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan kereviz, A, C, D, E, K, folat B6, potasyum ve B5 gibi vitaminleri, potasyum, sodyum, kalsiyum, fosfor ve magnezyum gibi mineralleri içeriyor. Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen, kerevizin faydalarını anlattı:
Kalbi korur: Kereviz içerdiği antioksidan ve antiinflamatuarlarla damarları korur, güçlendirir. Kereviz, ftalid içerdiğinden damarların düz kasları rahatlatır. Bu madde, damarlarının genişlemesine ve kan basıncının düşmesine neden olur böylece kolesterol seviyesini de düşürür.
Beyni güçlendirir: Antioksidan, magnezyum, kalsiyum ve potasyum gibi temel mineralleri içerir. Bu mineraller beyin sağlığı için gerekli maddelerdir.
Kanserden korur: Apigenin ve luteolin maddeleri kerevizin kansere karşı korumada çok etkili bileşenlerdir. Bu maddeler kerevizde çok yüksek miktarda bulunur.
Bağışıklığı güçlendirir: Kereviz antioksidan kaynağıdır. Askorbik asit, beta karoten, polifenol içerir. Bunlar serbest radikallere karşı vücudu korur.
İdrar söktürücüdür: Yüksek potasyum sebebiyle vücuttaki fazla ödemi atar. Mide duvarını temizler.