Terleme durumunun arttığı yazın özellikle soğuk alternatiflerin daha çok ilgi çektiğini belirten Diyetisyen Fatih Bıçaklar, meyveler konusunda uyardı: "Yazın soğuk alternatiflerden karpuz, kavun, dondurma, asitli soğuk içecekler başköşede oluyor. Tükettiklerimize genel anlamda bakarsak çokça su almış oluyoruz. Ancak şekeri atlıyoruz. Meyve şekeri olan früktozun fazlası karaciğerde yağa dönüştürülüyor. Fazla yağlanma ise kalp damar hastalıkları, bazı kanser türleri, yüksek tansiyon ve diyabete neden oluyor. Günlük olarak tüketmemiz gereken meyve miktarı iki veya üç porsiyon olmalıdır. Porsiyon ölçüleri olarak birkaçından örnek verecek olursak; bir porsiyon karpuzun üç ince üçgen dilim, bir porsiyon kirazın 12-15 adet, bir porsiyon çileğin 10 adet orta boy şeklinde olması gerekir."