DHA'ya konuşan Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, dondurulmuş gıdalardaki koronavirüs tehlikesine dikkat çekerek vatandaşları uyardı.
'-20 DERECEDE YAŞAYABİLİYOR'
Virüsün -20 derecede uzun süre yaşayabildiğine dikkat çeken Yamanel, "Vatandaşlar aldıkları dondurulmuş gıdaları çözdükten sonra iyice pişirip daha sonra tüketmeleri gerekiyor. Bu nedenle dondurulmuş gıdalara dikkat etmek lazım." dedi.
'DAHA ÖLÜMCÜL HALE GELEBİLİR'
Prof. Dr. Yamanel, virüsün mutasyona uğradığı görüşleriyle ilgili ise, "Virüsler çok hızlı mutasyona uğrayabildikleri için nasıl şuan ölümcül etkisi azaldıysa koronavirüsün daha ölümcül hale gelmesi mümkün. Bu nedenle buna çok dikkat etmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.