TURKOVAC'ın üreticisi Eris için hazır

Dünya, Covid-19'un yeni varyantı Eris ile yeniden pandemi günlerine dönme korkusu yaşıyor. TURKOVAC ile dünyada aşı üreten 9 ülkeden biri olan Türkiye, Eris başta olmak üzere yeni Covid-19 varyantları için de üretime hazır.

Dünya, hızla yayılan Covid-19'un yeni varyantı Eris ile yeniden pandemi günlerine dönme korkusu yaşıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, Eris varyantının Türkiye'de de tespit edildiğini açıklamasının ardından gözler, alınacak önlemlere çevrildi. Uzmanlar, Eris varyantına karşı korunmak için kişisel hijyen, bağışıklığı güçlendirecek beslenme ve mesafe ile birlikte Covid-19 hatırlatma dozlarının mutlaka yapılmasını tavsiye ediyor. Şu anda 50'den fazla ülkede Covid-19 vakaları salgın derecesinde artmış durumda. Kuzey yarımküredeki vakaların beşte birden fazlası Eris varyantından oluşuyor. Amerika başta olmak üzere pek çok gelişmiş ülkede varyantlara karşı aşılar geliştirildi ve izinler alındı.

AŞI ÜRETİCİSİ 9 ÜLKEDEN BİRİ

Covid-19 pandemisine çok hızlı tepki vererek TURKOVAC ile dünyada aşı üreten 9 ülkeden biri olan Türkiye de Eris başta olmak üzere yeni Covid-19 varyantları için de üretime hazır. TURKOVAC aşısının seri üretimini başarıyla üstlenen Dollvet Biyoteknoloji'nin Genel Müdürü Dr. Hüseyin Zengin, "Devletimizin görev vermesi halinde, mevcut Eris varyantı ve gelecekteki tüm Covid varyantları için çok hızlı bir şekilde aşı üretip milletimizin hizmetine sunmaya hazırız" dedi.