Türkiye'nin sağlık turizmindeki başarısı yeni yılda da devam edecek

Türkiye'nin yeni yılda da sağlık turizmi hedeflerinin yükselerek devam edeceğini öngören iş insanı Talip Ekşi, aynı dönemde Antalya merkezli ciddi sağlık yatırımları gerçekleştireceklerini belirtti.

Medikal estetikten saç ekimine kadar tüm dünyadan binlerce kişinin sağlık hizmeti almak için Türkiye'yi tercih ettiğinin altını çizen Talip Ekşi, "Türkiye'deki sağlık sektörünün son yıllarda dünya standartlarını belirler hale gelmesi, coğrafi konumumuzun kolaylığı ve ekonomik anlamda diğer ülkelere göre çok daha cazip olmamız Kanada'dan Hindistan'a kadar birçok insanın ilgisini çekiyor. Tabii bu durum ülkemize ciddi bir prestijin yanında çok önemli bir döviz getirisi de sağlıyor. Sağlık turizmi dediğimiz sektör 100 milyar dolarlık bir pasta ve bu her geçen yıl artış gösterecek. Türkiye bu pastada yüzde 3-4 aralığında bir paya sahip ve başta Cumhurbaşkanı'mızın 2023 yılında 10 milyar dolar söylemi doğrultusunda biz sağlık sektöründeki kişiler olarak bu yönde çalışmalarımızı ve yatırımlarımızı gerçekleştireceğiz. Sağlık turizmi yapan kişi ve kurumlara yönelik danışmanlık, yurt dışı birim desteği gibi yaklaşık 15 alanda ciddi destek ve teşvikler veriliyor ve ayrıca özel sektörün hali hazırda çok dinamik bir halde olması bu hedeflere kolaylıkla ulaşabileceğimizin göstergelerinden biri. Bilhassa İstanbul'da ve Antalya'da olmak üzere birçok bölgemizde uluslarararası standartlarda önemli markalar oluştu.

Ekşi ayrıca 6 Ekim'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 'Özel Hastaneler Yönetmeliği ile Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları' hakkındaki yönetmeliğin özel muayenehane sahibi birçok hekimin serbest çalışmasına yönelik olumlu revizeler gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti ve bu durumun sağlık turizmi açısından çok daha hızlı ve başarılı sonuçlar getireceğini sözlerine ekledi.