Tatilde göz kuruluğuna dikkat!

Doç. Dr. Cafer Tanrıverdi, mevsim değişimleriyle birlikte hava koşullarına bağlı olarak gözde kuruluk ve alerji görülebildiğini belirtti.

Değişen hava şartlarında göz sağlığına dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Medipol Üniversitesi Göz Hastalıkları bölümünden Doç. Dr. Cafer Tanrıverdi, mevsim değişimleriyle birlikte hava koşullarına bağlı olarak gözde kuruluk ve alerji görülebildiğini belirtti. Tanrıverdi, özellikle tatil sürecinde göz kuruluğu sorunu yaşanmaması için uyarılarda bulundu:

DENİZ GÖZLÜĞÜ ŞART

"Yaz mevsiminde artan sıcak hava, klima kullanımı, sıvı kaybı gibi nedenler göz yaşı eksikliğini daha da artırır. Bu durum tatil konforunuzu bozmanın yanında ayrıca bir sağlık sorunu olarak karşımıza çıkar. Kuru göz hastalığı olanlarda göz yüzeyinde koruyucu mekanizmaların bozulmasına bağlı olarak korneada hasar gözlenebilir. Korneada hasar varlığında gerek deniz suyunun gerekse havuz suyunun gözle teması bu hasarı artıran ilave faktör olarak karşımıza çıkabilir. Bu nedenle koruyucu ekipman kullanımı oldukça önemli. Ayrıca koruyucu ekipman kullanımı olası göz enfeksiyonlarından da koruma sağlamaya yardımcı olur."