Sütotu ile rahat nefes alın

Doğal bir balgam söktürücü olan 'sütotu'nun kökleriyle hazırlanan çay, bronşit ve astıma çare oluyor. 

1

Ani hava değişimleri, soğuk ve kuru havayla birlikte sigara kullanımının tetiklediği bronşitten, bitkisel yollarla kurtulmak isteyenlere uzmanlar 'sütotu'nu tavsiye ediyor. Çiçekleri mavi, mor ve beyaz renkte olan sütotu, sonbaharda kökünden sökülerek kuruması için serilir. Kullanım esnasında kurutulan bu kökler sıcak suyla kaynatılarak içilir. Doğal bir balgam söktürücü etkisi olduğundan özellikle bu açıdan çok fazla kullanılmaktadır. 

BALGAM SÖKTÜRÜR

İçeriğinde bulunan saponin maddesi sayesinde göğsü yumuşatarak balgam söktürür. Emziren annelerde adından da anlaşılacağı gibi süt artırıcı özelliği bulunmaktadır. Sütotunun vücuttaki zehrin dışarıya atılmasında etkisi vardır. Terletme özelliği sayesinde toksinler dışarıya atılır. Bunun yanı sıra ödem söktürücüdür. Adet dönemi yaklaşan kadınlarda ödem oluşumuna da engel olmaktadır. Doğal antioksidan özelliğe sahip olan bitkilerden biridir. Vücutta biriken toksinin ter yoluyla dışarıya atılmasını sağlayarak vücudun yenilenmesinde etki gösterir. Bronşitte kullanılması hastalığın tedavisine destek sağlar. 

HALSİZLİĞİ GİDERİYOR

Soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi rahatsızlıklarda hastanın rahatlamasına yardımcı olur. Vücutta oluşan iltihaplanmanın doğal yollarla dışarı atılmasını sağlar. Özellikle verem ve zatürree hastalıklarında tedaviyi destekleyerek hastalığın iyileşmesini kolaylaştırır. Kas ağrılarında doğal ağrı kesici olarak kullanılabilir. Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayarak kış aylarında hastalıklara karşı vücudun direnç göstermesine yardımcı olur. Halsizlik hissini ortadan kaldırır. 

2 BARDAKTAN FAZLA İÇMEYİN 

Bitki çayı olarak kullanıldığında vücudun direncini artırır. Bu ot kaynamış su  içine kökleri ilave edilerek çay şeklinde içilir.  Günlük 2 bardaktan fazla içilmemesi önerilir.