Su olmadan süt de olmaz!

Anne sütünün %90’ından fazlasının su olduğunu hatırlatan Dyt. Canan Aksoy: Sütünüzün ne kadar olacağını içtiğiniz su, sütünüzün besin içeriğini ise yedikleriniz belirler.

Doğanın mucizesi anne sütü, bebeklerin ilk altı ay boyunca tek başına, bir yaşına kadar da ek besinlerle birlikte en önemli besin kaynağıdır. Durum böyle olunca, doğumun hemen ardından kadınlar, anne sütünün bebeklerine yeterli gelip gelmeyeceğini sorgulamaya başlıyor. Sütün ne kadar olacağını içilen su miktarının, besin değerini ise tüketilen gıdaların belirlediğini söyleyen Diyetisyen Canan Aksoy, yeni annelere önerilerde bulundu: Başlıca içeceğiniz su olmalı. Ayrıca emzirme öncesinde ve sonrasında bir bardak su içmelisiniz. Suya ek olarak az şekerli hoşaf, komposto ile rezene, anason, ıhlamur ve papatya gibi bitki çayları da sütünüzün artmasına katkıda bulunur.

ARTILMIŞ SUYU CAM ŞİŞEDE SAKLAYIN

Su içmenin yanı sıra, suyun taze olmasına ve saklama koşullarına da dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Aksoy, “Emziren anneler için en uygun su, mikrobiyolojik yönden içmeye uygun, ağır metallerden arındırılmış taze içme suyudur. Bunu elde edebilmenin en sağlıklı yolu da arıtılmış içme suyudur. Saklama koşulları açısından en doğru yöntem ise evde arıtılmış içme sularının cam şişelerde muhafaza edilmesidir” dedi.