Son trendlerle zayıflayın!

Kilo verirken aynı zamanda eğlenin! Spor hocası Çağdaş Cemre Kılıç, sporda trend olan hareketlerden squat, lunge ve push up’ın nasıl yapılacağını anlattı.

Egzersizle ilgilenen insanlar arasında popülerleşen birçok kelime var. Kişisel Spor Danışmanı Çağdaş Cemre Kılıç, aslında şınav ve çömelme anlamına gelen squatlar, lungelar ve push up’ın neden ve nasıl yapıldığını anlattı: 

KASLARINIZI GÜÇLENDİRİYOR

SQUAT (ÇÖMELME ): Sırt, bel ve bacak kaslarını harekete geçirir. Ayaklar omuz genişliğinde açık, vücut ağırlığı topukta ve sırtınız dik olacak şekilde, dizlerinizin ayak parmak ucunu geçmeden çömelip kalkın. 

PUSH UP (ŞINAV): Şınav çekmek için kollar ve ayakuçları üzerinde duracak şekilde yüz üstü yere yatılır. Dizler, bacaklar, karın dâhil vücudun hiçbir yeri yere temas etmemelidir. 
LUNGE (HAMLE): Aslında öne hamle anlamına gelir. Kalça ve bacak bölgesini etkili bir şekilde çalıştırır. Ayaklarınızı omuz hizasında açın ve kalçanızı geriye atın. Bir bacağınızla öne doğru bir adım atın ve bacağınızı dizden bükün. Bu esnada diğer bacağınızın da dizden aşağısı yere paralel olacak şekilde bükün.