Son günlerin modası tehlikeli alerjinin habercisi: Protez tırnakta şişlik, kaşıntı varsa hemen çıkarın!

Kaşıntı, şişlik, soyulma, kabuklanma, kepeklenme... Kalıcı oje ve protez tırnaklardaki gizli tehlike; akrilat alerjisi, kadınların görünmez düşmanı olabilir...

Son dönemin modası kalıcı oje ve protez tırnaklar konusunda Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği'nden uyarı geldi. Prof. Dr. Emek Kocatürk Göncü, ellerin sıklıkla UV ışınlarına maruz kalması sonucu cilt kanseri riskinin artacağını ifade ederek, gelişebilecek akrilat alerjisi hakkında bilgi verdi: "Kalıcı ojede tırnaklara cila sürülmesinin ardından cilayı katılaştırmak için ultraviyole (UV) ışığı uygulanır. Sık UV'ye maruz kalmak cilt kanseri riskini artırdığı gibi akrilat alerjisine neden olabilir. Önceleri dental personeller; matbaacılar, boyacılar ve yapıştırıcılarla temas eden işçilerde görülen bir durum şimdi akrilik, jel tırnaklar, kalıcı oje gibi işlem görenlerde ortaya çıkıyor. Bu reaksiyonlar hem işlem uygulanan kişilerde hem de işlemi uygulayan estetisyenlerde görülebiliyor."

EVDE SAKIN UYGULAMAYIN

"Ayrıca evde uygulama ile bu risk daha da artıyor. Akrilat alerjisi olduğunda ellerde, parmakların uçlarında, tırnak etrafında, el bileklerinde kızarıklık, kaşıntı, şişlik, soyulma, kabuklanma oluyor."