Türk Böbrek Vakfı Diyetisyeni Gökçen Efe Aydın, “Soğuk havalarla birlikte düşen metabolizma hızı, su tüketimine olan isteği azaltır. Oysa vücudumuzun soğuk havalarda gribal enfeksiyonlar ve zararlı virüslerden korunabilmesi için en temel ihtiyaçlardan biri de sudur. Bu yüzden kışın da yazın tüketilen miktarda su tüketmek son derece önemlidir” dedi.
Soğuk günlerde de istenilmese de günde 2 -2,5 litre su tüketilmesinin gerekliliğine değinen Aydın, sıvı tüketimini kolaylaştırmak için ve ihtiyacı karşılamak için ıhlamur, adaçayı, kuşburnu çayı ve açık çay gibi içeceklerin tercih edilebileceğini belirtti. Aydın, yeterli su tüketimi ile vücutta oluşan toksinlerin atıldığını, gribal enfeksiyon ve zararlı virüslerden korunulduğunu, vücut fonksiyonlarının yeterli çalıştığını, metabolizma dengesinin sağlandığını, vücuttaki pek çok biyokimyasal reaksiyonun gerçekleştiğini kaydetti.