'Skolyoz'dan kurtuldu şimdi hayaline koşuyor

Doğuştan skolyoz hastası olan 14 yaşındaki Mirza Bjeloglaviç, ülkesinde başarısız geçen 3 ameliyatın ardından Türkiye’de sağlığına kavuştu. Ronaldo hayranı olan Mirza şimdi geleceğin futbol yıldızı olmak için hayaline koşuyor.

ERCAN ÖZTÜRK

Bosna Hersekli Mirza Bjeloglaviç’in rahatsızlığı 2 aylıkken ortaya çıktı. Laboratuvar teknisyeni annesi Edirne ve Bosna savaşı gazisi baba Nermin Bjeloglaviç, Mirza’nın yatakta sırt üstü yatamadığını fark etti. Mirza’ya 2 aylıkken skolyoz yani omurga eğriliği teşhisi konuldu. İlk başlarda korse tedavisiyle omurgasındaki eğrilik düzeltilmeye çalışılan Mirza ilk ameliyatını 3,5 yaşındayken oldu. Sonuç vermeyince 2 kez daha ameliyat olan Mirza’nın omurgasındaki eğrilik bir türlü giderilemedi, ağrıları her geçen gün arttı. Doktorların Mirza’nın ileride yürüme sorunu yaşayacağını söylemesi üzerine aile soluğu İstanbul’da aldı. Memorial Şişli Hastanesi Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahisi Bölümü’nden Prof. Dr. Gökhan Akdemir ve Op. Dr. Ramazan Sarı’ya muayene olan Mirza’nın ameliyat edilmesine karar verildi. Başarılı geçen skolyoz operasyonundan sonra ayağa kalkan Mirza, “Yeni hayatımın ilk günü bugün, çok mutluyum” dedi.

Artık defansta oynamayacağım

Futbol oynamayı çok seven Mirza rahatsızlığına rağmen yeşil sahalardan uzak kalmadı. Skolyoz yüzünden çabuk yorulduğunu ve hızlı hareket edemediğini anlatan Mirza, “Futbolu çok seviyorum. Ama istediğim hareketleri rahatsızlığım yüzünden yapamadığım için mecburen defansta oynuyordum. Artık defansta değil ilerde oynayacağım” dedi. Cristiano Ronaldo gibi büyük bir futbolcu olmak istediğini söyleyen Mirza “Paramı sağlık sorunları yaşayan çocuklar için harcayacağım. Hayallerimin önünde hiçbir engel kalmadı" dedi.