Şarkılardan yeni bir dünya kurdu 

Konuşmakta güçlük çeken 15 yaşındaki otizmli Elif, en ağır ve klasik eserleri bile seslendirebiliyor. Üniversitede konservatuvar eğitimi almak isteyen Elif’in en büyük destekçisi ise öğretmenleri. 

Trabzon’da Beşikdüzü İlçesi’nde, doğuştan otizm teşhisi konulan ve konuşmakta zorluk çeken 15 yaşındaki Elif İlpar Bilgen, Vakfıkebir İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim görüyor. Müzik öğretmeni Mustafa Bebek ve sınıf öğretmeni Ayşe Birinci’nin girişimleriyle müziğe yakın ilgi duyan Bilgen, cümle kurmakta güçlük çekse de, şarkı ve türküyü kolayca söyleyebiliyor. 

İLK ŞARKISINDA AĞLADIM 

Elif, hayata bağlanmasında etkin rol oynayan müzikle kendisini daha da geliştirip, kazanmayı hedeflediği üniversitede konservatuvar eğitimi almayı hayal ediyor. Elif’in şarkı söylediğini duyduğunda çok duygulandığını anlatan sınıf öğretmeni Ayşe Birinci şöyle konuştu: “Elif, okulumuza ilk geldiği zaman çok sessiz ve içine kapanık biriydi, hiç konuşmuyordu. Zamanla Elif’i tanıdıkça bunları aşmaya çalıştık. Konuşmakta güçlük çekse de artık arkadaşları ve bizimle iletişim kurabiliyor. Elif’in ilkokul öğretmeniyle tanıştığımda güzel şarkı söylediğini öğrendim. Sonra okula geldiğimde Elif’ten şarkı söylemesi rica ettim. İlk şarkı söylediğini duyduğumda ağladım, kendine  hayran bıraktı.”

MÜZİK EĞİTİMİ ONA ÇOK YAKIŞIYOR

Elif’in çok yetenekli olduğunu söyleyen Müzik öğretmeni Mustafa Bebek şöyle konuştu: “Elif bize geçen yıl geldi. Kendisinin çok güzel sesi vardı. Aileden aldığı bir müzik kültürü vardı. Biz de elimizden geldiği kadar ona yardımcı olduk. Konuşmakta güçlük çekse de şarkı söylerken bunu hiç hissettirmiyor. Biz istiyoruz ki bir geleceği olsun. Çünkü şarkı söylemek ona çok yakışıyor.”