Salgınla mücadelede yeni dönem: 65 yaş üstü vakalarda Molnupiravir dağıtılmaya başlandı

Koronavirüs salgını ile mücadelede yeni dönem başladı. Koronavirüse yakalanan kişiler için geliştirilen Kovid ilacı Molnupiravir'in dağıtımına başlandı. Geçtiğimiz hafta onaylanan ilaç ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilacın önümüzdeki hafta 65 yaş üstü ve kronik hastalarda kullanılmaya başlanacağını açıklamıştı.

Dünyanı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadelede yeni bir döneme başlandı. Koronavirüs hastalarına karşı geliştirilen ve virüsü hedef alarak çoğalmasını engelleyen Molnupiravir ilacı dağıtıma çıktı. İlacın, Kovid-19 testi pozitif çıkan 65 yaş üstü kişilerde kullanılmaya başlandı.

Geçtiğimiz hafta onaylanan ilaç ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilacın önümüzdeki hafta 65 yaş üstü ve kronik hastalarda kullanılmaya başlanacağını açıklamıştı.

MOLNUPİRAVİR NEDİR?

Molnupiravir, Covid tedavisinde kullanılan ilk özel oral antiviral ilaç olarak tanımlanıyor. Hap, corona virüsün kendi kopyasını ortaya çıkarmak için kullandığı enzimlerini hedef alarak onu zedeliyor. Bu durum virüsün çoğalmasına engel oluyor.