Sağlıklı bayram için 5 öneri... Sütlü tatlı tüketin

Bayramda tatlı tüketimi konusunda uyarılarda bulunan uzamanlar, şerbetli tatlılar yerine, sütlü tatlılar veya kuru meyve tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

Ramazan ayı boyunca vücudun oruç düzenine alışırken diyetisyen Nisa Nur Özkan, bayramla birlikte öğün sayısının kademeli olarak arttırılmasının öneridi.

ÖĞÜN ATLAMAYIN

Özkan; sağlıklı geçirmeniz için 5 öneride bulundu: "Bayram ile birlikte yemeği fazla tüketmek isteyebiliriz. 3 ana 3 ara öğün şeklinde sık sık ve azar azar beslenmek hem midemizi rahatlatacak hem de uzun süre aç kalmamızı önleyecektir. Yağlı ve ağır yiyeceklerden kaçınmalıyız. Haşlanmış yumurta ve mevsim sebzelerinden oluşan bir kahvaltı tercih edilmeli. Şerbetli tatlılar yüksek kalorilidir. Bunun yerine hafif sütlü tatlıları tercih edebiliriz. Şeker gibi ikramlıklar yerine kuru meyveler tercih edilebilir. Tatlıyı yemekten 2 saat sonra tüketin.

EGZERSİZ YAPIN

Günlük 2,2,5 litre su tüketin ve 2 fincandan fazla kahve, 5-6 bardaktan fazla çay tüketmemeye çalışın. Yediğimiz besinlere dikkat ederken bunu günlük egzersizlerle desteklemeye dikkat etmeliyiz."