Sağlıkçıya şiddete karşı 'Gri Kod'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Önümüzdeki dönemde daha çok sağlıkta şiddetin sebeplerini ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz. Hastanelerde Beyaz Kod öncesi devreye girecek, 'Gri Kod' denilebilecek erken uyarı sistemini getireceğiz.'' dedi.

AA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlıkta şiddetle mücadelede hastane ortamlarının düzenlenmesinin yanında İçişleri Bakanlığı'yla şiddeti önlemeyecek güvenlik önlemlerine ilişkin çalışma yaptıklarını bildirdi.

GÜVENLİK DEVREYE GİRECEK

Hastanelerdeki güvenlik elamanlarının sayısının artırılacağını aktaran Koca, "'Gri Kod' denilen, 'Beyaz Kod' öncesi devreye girecek erken uyarı sistemi üzerinde çalışıyoruz. Bu öncü kodla şiddet olma ihtimalinin düşünüldüğü durumlarda emniyet, hastane güvenliği ve idare haberdar edilecek. Hastanın hizmeti devam edecek. Polis 'Beyaz Kod' verilmesiyle devreye girecek. Daha önce 'Gri Kod' veya 'Beyaz Kod' verilmiş olan bir kişi, hastaneye geldiğinde güvenlik elemanlarının, idarenin kontrolünde olacak" dedi.

UZAKTAN SAĞLIK SİSTEMİ BAŞLIYOR

Hastalar hastaneye gitmeden rapor ve reçete işlemlerini, Uzaktan sağlık sistemi 'Telemedicine' üzerinden yapabilecek. Sitem hakkında bilgi veren Koca, "Hem aile hekimliklerinde hem de hastanelerdeki poliklinik süreçlerinde devreye almak istiyoruz. Sistem öncelikle Sağlıklı Yaş Alma Merkezlerimizde ilk kez başlayacak. Önce 80 yaş ve üzerine daha sonra da 65 yaş üstüne hizmet sunulacak" açıklamasında bulundu.