Sağlık turizminde 5 adımla 20 milyar dolar yakalanabilir

Türk Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Dr. Servet Terziler, geçtiğimiz yıl sağlık turizminde 4 milyar dolar ile rekor kırıldığını belirterek bu rakamın 5 adımla 20 milyar dolara yükseltilebileceğini söyledi.

Türk Sağlık Turizmi Derneği (TÜSATDER) Başkanı Dr. Servet Terziler, Türkiye'nin 2023 turizm geliri hedefinin 56 milyar dolara ulaştığını belirterek, sağlık turizminin ise gelişmeye en açık alan olduğunu söyledi. Sağlık turizminde akredite kurumlara yurt içi ve yurt dışında rahatlıkla ulaşılabilecek sistemler geliştirilmesi gerektiğini aktaran Terziler, "Geçtiğimiz yıl Türkiye sağlık turizminde 4 milyar dolar ile rekor kırdı. Atılacak 5 adımla Türkiye'nin sağlık turizmi 20 milyar dolara çıkabilir" ifadelerini kullandı. Terziler beş adımı şu şekilde sıraladı: "n Denetimler artırılmalı, haksız rekabetin önüne geçilmeli. n Doktor olmayan kişilerin hastanelerde oda kiralayarak saç ekim yapması ivedilikle sonlandırılmalı. n Hizmet İhracatçıları Birliği'nin geliştirdiği, akredite kurumların listelendiği sistem desteklenmeli. n Saç ekimi alanında çalışabilecek hemşire ve anestezi teknisyenleri için müfredata saç ekimi dersi eklenmeli. n Turizm Geliştirme Ajansı'nın (TGA) sağlık turizmine daha fazla destek vermesi sağlanmalı." Terziler "Bu 5 adım atılırsa, kalitemizi yükseltir, daha fazla turist çekeriz. Böylece Türkiye kalitesiyle de gündeme oturur" dedi.

2 BİNDEN FAZLA SAÇ MERKEZİ VAR ,

Türkiye'de 2 binden fazla saç ekim merkezinin olduğunu ifade eden Terziler, "Denetimsiz bir şekilde çalışıyorlar. Kalite olmayınca, memnuniyet de düşüyor. Yetkili kurumlara bildiriyoruz. Onlar da gerekeni yapıyor. Ancak işletme kapatılsa da farklı bir isimle yeniden açılıyorlar" ifadelerini kullandı.