Sağlık Bakanı Koca: Aşıları yaptırın, maskeyi atalım

'Sırası gelen lütfen aşısını olsun' Maskeli son yazımız olacak. Toplumun yüzde 60'ı aşılanmadan bağışık hale gelinemeyeceğini belirten Sağlık Bakanı Koca, Türkiye'de kullanılan aşıların güvenli olduğunu belirterek vatandaşlara çağrıda bulundu.

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında yapıldı. Toplantı sonrası açıklamada bulunan Bakan Koca, "Virüsün halen aramızda dolaşımda olduğunu unutmamalıyız. Salgının seyrinde ciddi bir kırılma temin etmiş olsak da bundan sonra bireysel tedbirler çok daha önemli olacak. Kendi tedbirimizi alarak normalleşmeye başlayacağız. Maskelerin yüzümüzü terlettiği son yaz bu yaz olacak" diyerek şöyle devam etti: "Faz-3 insan deneyleri başlayacak olan TÜSEB desteği ile geliştirilen aşı adayımızın son testleri yapılmaktadır. Testlerden başarı ile geçer geçmez klinik kullanımı en kısa sürede başlayacaktır."

AŞILARI KIYASLAMAYIN

"Son günlerde ülkemizde kullanıma giren aşılara yönelik karşılaştırmalar yapılmaktadır. Bu karşılaştırmaların somut ve bilimsel mecralarda yapılmadığından emin olabilirsiniz. Ülkemizde kullanıma giren aşılar etkili ve güvenlidir. Sıranız geldiğinde hangi aşı ile aşılanma imkanınız varsa güvenle bu aşıyı olunuz. Aşı programı varsa toplumumuzun yüzde 60'nı bağışık hale getirmeden salgının durduğundan bahsedemeyiz."

TÜM ÖĞRETMENLERE AŞI

Öte yandan Koca, 7 Haziran'dan itibaren tüm öğretmenlerin yaş sınırı olmadan aşılanacaklarını açıkladı.