Korona danışma hattı nedir?

Korona danışma hattı nedir? Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan Koronavirüs'ü sonrası Türkiye'de önlemlerini almaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, SABİM danışma hattının Koronavirüs danışma hattına çevrildiği söylemişti.

SABİM Korona danışma hattı numara kaçtır? Sağlık Bakanlığı Danışma hattını, Koronavirüs danışma hattı olarak düzenlendiğini söylemişti. Herhangi bir hastalık durumda hastanelerden önce bu numaraların aranması isteniyor. 

KORONA VİRÜS DANIŞMA HATTI NEDİR?

SABİM ya da Koronavirüs danışma hattı geçtiğimiz hafta hizmete girdi. Bilim Kurulu toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, herhangi bir hastalık veya Corona virüs şüphesi gibi durumlarda Alo 184 Sabim Danışma Hattı’nı kurduklarını duyurdu. Bakan Koca, Enfeksiyon durumu halinden virüsü yaymamak adına böyle bir yola başvurduklarını söyledi. SABİM danışma hattı yarın hizmete girecek.

Alo 184 Tütün İhbar Hattı tarafından değerlendirilen tütün ihbar ve şikâyetler, ilgili adrese en yakın tütün denetim ekibine görev olarak atanır. İhbarı alan Tütün ekibi ivedilikle verilen adrese giderek ihbarı yerinde değerlendirmektedir. Denetim ekibi tarafından ihlal tespit edilmesi halinde gerekli işlemler yapılmakta ve denetime ait görüntü ve tutanaklar sistem üzerinden merkeze iletilmektedir.