Ramazan'da bol bol balık tüketin

İftar için balık çok uygun bir besin. Balık hem protein içeriği hem de omega 3 yağ içermesi nedeniyle önemli bir besin...

Ramazanda uzun süren açlığın ardından balığın yer aldığı bir yemekle oruç açılmasının, dengeli beslenme ve vücudun ihtiyacı olan proteinlerin alınması açısından ideal olduğu bildirildi.


İdeal bir iftar yemeği şöyle olmalıdır. İlk önce oruç su veya hurmayla açılır. Hemen arkasından çorba içilir ve üç ile beş dakika ara verilir.Daha sonra kan şekerini ani yükseltmeyecek bir yemekle devam edilir. Bu yemek renkli bir salatayla desteklenir. İşte bu amaç için balık çok uygun bir besindir. Balık hem protein içeriği ve hem de omega 3 yağ içermesi nedeniyle önemlidir.
 
Balıkta bulunan omega 3 yağı insanı iyileştiren yağdır. Bu nedenle uzun süren açlığın ardından tüketilmesi hem tokluk süresini artırır hem de vücudun ihtiyacı olan proteinleri karşılar. Omega 3 yağı damar sertliği, tansiyon, kalp, damar ve felç gibi hastalıkları önlediği araştırmalarla gösterilmiştir.Bu nedenle bu yağlara iyileştiren yağlar diyoruz. İşte bu nedenlerden dolayı iftarda balık içerikli bir yemek, dengeli beslenme kapsamında uygun olur. Böyle bir iftar yemeğinde aşırı yemek durumu da olmayıp uzun süre tokluk hissi oluşacağından sık sık yeme isteği de oluşmaz.


Sindiriminin kolay olması nedeniyle insanlarımızın balığa olan ilgilerinden memnunuz. Balıklar özellikle çeşit açısından her bütçeye hitap edebiliyor. Bu nedenle iftar sofralarında da yer buluyor. Ancak bizim vatandaşlarımızdan tek isteğimiz balığı bildikleri, sürekli alışveriş yaptıkları yerlerden almaları. Çünkü havalar çok sıcak ve balık da çabuk bozulabilen bir ürün.