Mangal yaparken çok dikkatli ve titiz olunması gerektiğini vurgulayan Dr. Sinan Akkurt, "Etler alevli kömür üzerinde değil, kor haline gelmiş kömür üzerinde pişirilmezse zehirlenme riski çok yüksektir. Çok alevli ateşte pişirilen etler, hem içi çiğ kalacağından, hem de kömür alevi nedeniyle sağlığımızı tehdit eder. Özellikle kömürün üzerine damlayan yağla-
Sebzelerin temizliğine dikkat!
Piknik alanlarındaki çeşme sularının insan/hayvan dışkısı ya da atıklarına karışmış olabileceğini hatırlatan Dr. Akkurt, içme suyu olarak kullanılmasa bile kirli suyla yıkanan sebze meyvelerin de mikrop bulaştırabileceğini belirtti. Sıcak havada alkol ve yanı sıra çay, kahve, kola gibi içeceklerin vücudun su kaybını hızlandırdığını açıklayan Dr. Akkurt, hararetin ayran, maden suyu, kefir ve limonatayla giderilmesini önerdi.
Sodalı ayran hararetinizi keser
-Dr. Sinan Akkurt, hazır satılan buzların güvenilir bir kaynaktan temin edilmemişse kirli sudan yapılması suretiyle ishal, bulantı, kusma şikayetlerine yol açabileceğini dile getirdi.
-Dr. Akkurt, "Üç dilim karpuz sizi hemen rahatlatır. Kalsiyum ve mineral zengini sodalı ayran uzun süreli serinlik sağlar. Kiraz, şeftali, siyah üzüm gibi meyveler harareti keser" dedi.