Pandemide D ve C vitamini içtik

Gıda Takviyesi ve Beslenme Derneği, Nielsen işbirliğiyle 2020 Aralık ayında gıda takviyesi ve beslenme araştırmasının 3'üncüsünü yaptı.

 İstanbul, Ankara ve İzmir’in de aralarında bulunduğu 12 ilde online anket yöntemiyle 608 kişiyle yapılan çalışmaya göre 2020’nin son üç ayında gıda takviyesi kullananların oranı yüzde 60’a yükseldi. En yüksek gıda takviyesi kullanım oranı da 25-34 yaş aralığında gerçekleşti. Dernek Başkanı Samet Serttaş, “Pandemi hepimize bağışıklığın ve doğru beslenmenin ne kadar önemli olduğunu hatırlattı” diyerek sonuçları paylaştı:

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRDİK

• Katılımcıların %82’si bağışıklığını güçlendirmek için, her 10 kişiden 4’ü ise Kovid’den korunmak için gıda takviyesi kullandığını söyledi.

• Katılımcıların %14’ü düzenli gıda takviyesi kullandığını belirtirken; yeni başlayan her 10 kişiden 6’sı 2021’de de devam edeceğini belirtti.

• 2020’nin son 3 ayında her 10 kişiden 9’u D, C ve multivitamin aldı.

• 10 kişiden 3’ü gıda takviyelerine ‘ilaç’, 3’ü de ‘gıda’ dedi.

• Son 1 ayda gıda takviyelerine güvenlerin oranı %34 arttı.

• Gıda takviyesi kullanımında referans olarak %61 ile doktorlar, %45 ile eczacılar, %21 ile sosyal medya, %16 ile reklamlar oldu.

• Sosyal medyada diyetisyen ya da beslenme uzmanı takip edenlerin sayısı arttı. Nisan-mayıstaki %31’lik oran aralıkta %40’a çıktı.

• Her 10 katılımcıdan 5’i beslenme veya spor ile ilgili aplikasyon indirdi.