Örümcek zehrinden kalp krizi ilacı yaptılar

Avustralyalı araştırmacılar, ölümcül örümcek zehrinden kalp krizi ilacı üretti. İlaç, inme ya da kalp krizi geçirebilecek hastaları tedavi edecek.

Avustralya'da Queensland Üniversitesi'nin (UQ) araştırmacılarından oluşan bir ekip, ölümcül örümcek zehrini kullanarak yeni bir kalp krizi tedavisi geliştirdi. IB001 olarak adlandırılan ilaç, bir kalp krizi ya da inme sırasında bedenin gönderdiği ve kalp hücrelerinin ölmesine yol açan sinyali bloke ederek çalışıyor. Infensa Bioscience şirketinin özel yatırımcılardan 15.6 milyon dolar tutarında fon almasının ardından ilacın insan denemelerine bir adım daha yaklaşıldığı ifade edildi. Tedavinin, Avustralya'nın kırsal bölgelerinde yaşayan ve en yakın hastanenin saatlerce uzaklıkta olduğu bir yerde inme ya da kalp krizi geçirebilecek hastaları tedavi etmek için yararlı olacağı düşünülüyor.

ORGAN NAKLİ İÇİN ÖNEMLİ

Şirket ilacın, organ nakli için donörler tarafından bağışlanan kalplerin yaşam süresini uzatmak amacıyla kullanımını genişletmek için kaynak oluşturmaya çalışıyor.