Op. Dr. Ahmet Alp'ten burun estetiği ve Piezo tekniği

Operatör Doktor Ahmet Alp burun estetiğinde ciddi değişimler sunan Piezo tekniği konusunda merak edilenleri anlattı.

Op. Dr. Ahmet Alp, son yıllarda burun estetiğinde çok ciddi değişim sunması ile dikkat çeken Piezo tekniği konusunda merak edilenleri anlattı. Alp ''Piezo tekniği konforlu ve hızlı iyileşme süreci, bu süreçte morluk veya ödem oluşumlarının engellenmesi ile herkesin tercih etmek istediği tekniklerden biridir, ancak bu teknik ile burun estetiği yaptırmak isteyenlerin bilmesi gereken önemli noktalar var'' dedi. Op. Dr. Ahmet Alp ile Piezo burun estetiği konusunda merak edilenleri anlattı.

KONFORLU AMA TECRÜBE İSTEYEN BİR TEKNİK

Op. Dr. Ahmet Alp, ''Öncelikle piezo veya diğer bir deyişle ultrasonik burun estetiği deyince ne anlamamız gerektiğini açıklayalım. Piezo ses dalgarıyla çalışan cihazın ismidir. Bu cihazın özelliği ses dalgaları oluşturarak sert dokuları kesme veya törpüleme yapabilmesidir. Bunu yaparken de yumuşak dokulara zarar vermiyor. Bizim piezoyu kullanma amacımızda bundan kaynaklanıyor. Yani burun kemiklerine şekil verirken çevredeki yumuşak dokuları tahrip etmiyoruz ve böylece daha az şişlik ve morluk oluşmasının yanında daha hızlı iyileşme süreci de oluşturuyoruz. Şunu da unutmamak gerekiyor, piezo başlı başına ameliyat sonucunu direk etkileyen bir teknik değildir. Yani piezo kullanılırsa burun ameliyatı sonucu daha iyi olacak diye bir algı oluşmaması gerekiyor. Fakat iyileşme sürecinde hasta konforunu artırdığını kesinlikle söyleyebiliriz. Piezo Burun Estetiği ancak kişinin burun yapısının uygun olması, operasyon sonrası beklentilerin bu teknik ile sağlanabilmesi ve elbette cerrahın bu teknikte deneyimi olması gibi çok önemli kriterlerin bir araya geldiği durumlarda tercih edilmelidir'' dedi.

PİEZO BURUN ESTETİĞİNİN AVANTAJLARI

Op. Dr. Ahmet Alp, bu tekniğin özellikle iyileşme süreci açısından avantajlar sunduğunu dile getirerek bu avantajların doğru değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Op. Dr. Ahmet Alp, buruna yapılması gereken müdahalenin Piezo Tekniği ile yapılıp yapılamayacağına karar verilmesinin önemli olduğunu belirtti. Operasyon sonrasında yumuşak doku deformasyonu çok az olduğu için iyileşme süreci kısalabiliyor. Ama sürecin kısalması dikkat edilmesi gerekenlere olan yaklaşımın değişeceği anlamına da gelmiyor. Piezo tekniği ile ilgili yaygın yanlış anlaşılmaların başında kişilerin gözlük takma ya da bölgeyi güneşten koruma gibi gereksinimlerin de ortadan kalkacağını düşünmeleri gelir. Bu tür düşünceler sebebi ile kişileri bu teknikte ısrarcı olsalar bile sürecin doğru anlatılması avantajların yanı sıra kişinin ihtiyaçlarının, sağlıklı nefes almanın öneminin vurgulanması önemlidir.

Op. Dr. Ahmet Alp, ''Benim kanaatim kesinlikle burun estetiğinde tek veya olmazsa olmaz bir yöntem ve tekniğin olmadığıdır. Yani iyi bir sonuç almak için cerrahın en tecrübeli olduğu yöntemleri kullanması daha doğru bir yaklaşım olur. Bende kendi pratiğimde hastalarımın beklentisi, cilt yapısı veya daha önce ameliyat olup olmadığı gibi kriterleri göz önünde bulundurarak birçok farklı yöntem ve tekniği kullanmaktayım'' dedi.