Online tedavi platformu doktor arayışını bitiriyor

Zorlu hastalıkların tedavisinde hastaların kapı kapı dolaşıp doktor aramasına son vermek isteyen Prof. Dr. Tibet Erdoğru, ‘eKonsey'i kurdu. 33 doktorun üye olduğu platform, hastalara uzaktan online destek veriyor.

ÖZGÜL ÖZTÜRK

Uzaktan tanı ve tedavi hizmetleri pandemide hızla yaygınlaşmaya başladı. Araştırmalara göre, tele tıp pazarının 2026'da 185,66 milyar dolar büyüklüğe ulaşması bekleniyor. Sağlık alanındaki dijital gelişmeleri fark eden Ürolog Prof. Dr. Tibet Erdoğru da, Türk hastalarına uzaktan teşhiş ve tedavi desteği vermek amacıyla online medikal danışma platformu eKonsey'i kurdu. Platform, dünyanın en ücra köşesinden dahi her hastaya; hastalığının doğru değerlendirilmesi, tanısının doğru konulması ve kişinin durumuna özel en uygun tedavi yaklaşımlarının önerilmesini amaçlıyor.

33 DOKTOR ÜYE OLDU

Kanser gibi uzun ve zorlu tedavi sürecine ihtiyaç duyan hastalıkların tedavisi için birçok hastanın hastane hastane dolanıp, iyi doktor arayışına girdiğini anlatan girişimin kurucusu Erdoğru, "eKonsey'le gelişmiş online iletişim araçlarını kullanarak, kişilerin hastalıklarıyla ilgili en ileri düzey desteği almalarını hedefliyoruz. Bu platform, kişinin çalışma hayatındaki akışı bozmadan ulaşım, konaklama gibi vakit ve maddi kayıp yaratan zorunlulukları da ortadan kaldırıyor. İstanbul'daki hastalar iyi doktorlara veya sağlık hizmetine ulaşmakta sorun yaşamıyor ama Anadolu'daki insanlar zorlanıyor. Platformumuz alanında bilgi ve tecrübesiyle kendisini kanıtlamış, güvenilir 33 uzman doktorla kişiye özel tedavi tavsiyeleri sunacak" diye konuştu.

CANLI YAYINDA AMELİYAT YAPTI

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde tıp ve üroloji ihtisas eğitimi alan Prof. Dr. Tibet Erdoğru, Laparoskopik Pudendal Sinir cerrahisi konusunda 'İstanbul' ismini verdiği özel bir teknik geliştirdi. Erdoğru, bu yöntemi cerrahi doktorlara öğretmek için 500-1000 kişilik toplantılarda İspanya, İtalya, Güney Kore, Portekiz, Avusturya ve Almanya'da canlı yayınlanan ameliyatlara imza attı.

HASTALARLA VİDEO KONFERANS YAPILIYOR

eKonsey'den danışmanlık hizmeti almak isteyen hastaların öncelikle platforma üye olması gerekiyor. Daha sonra hastalığıyla ilgili bilgi ve raporları ilgili alanlara dikkatli bir şekilde dolduruyor. Hasta bilgilerini yükledikten sonra tüm bilgileri ve tetkikleri, değerlendirilmek üzere hastalık tanısıyla ilgili branşın sorumlu doktoruna ulaşıyor. eKonsey ücreti tek doktor için 400 TL olarak belirlenmiş. Ancak hastalığın komplike durumuna göre konseydeki doktor sayısına bölüm sorumlusu tarafından karar veriliyor ve bu sayıya göre ücretlendirme yapılıyor. Konsey önerisi gereken durumlarda örneğin 5 hoca bir araya gelip video konferans yapıp, hastanın bütün tetkiklerini değerlendirip bir kanaat raporu oluşturuyor. Sonrasında tedavi için hastayla da bir görüşme yapılıp yol gösteriliyor. Bu uygulama hastayı aşırı tedavi veya yetersiz tedaviden korumuş oluyor.