Omicron vücuttan 5.5 günde atılıyor

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Çam Sakura Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, Habertürk canlı yayınında, artan vakaları değerlendirdi.

"Günlük vaka grafiğimiz aşağı ve yukarı oynamalar yapıyor. Ama grafiğin geneline bakarsak çok ciddi bir açıyla yukarıya doğru gidiyor. Biz büyük rakamlara yürüyeceğiz. Bunun artık geri dönüşü yok" diyen Prof. Yiyit şöyle devam etti: "Bir toplantı ve organizasyon içinde Omicronlu olduğunda toplantı bittiğinde bizim çok fazla Omicronlu vakamız olacak. Mesafe Omicron olunca çok daha önemli. Yüksek kalabalıklara girmemeliyiz. Omicron toplumsal bağışıklık anlamında belki elimizi güçlendirecek ama bizim korkumuz hafif geçirecekler değil. Bu kadar yüksek rakamın içindeki illaki kötü geçirecek olanlar da var."

AŞISIZLARDA 7.5 gÜN

"İzolasyon süresi 7 güne indi. Virüsün vücuttan atılma süresi aşısızlar için 7.5 gün, aşılılar için ise 5.5 gün. Aslında gayet iyi bir iş yaptık. Omicron'da kuluçka süresi kısa ve bulaştırıcılık süresi kısa olacak gibi duruyor. Bazı işyerlerinde herkesin Kovid olduğunu göreceğiz. Eğer herkesi 14 gün izolasyona alırsanız birçok iş alanını kapatmak zorunda kalabilirdik."