Migren botoksu ile ataklardan kurtulun

Kronik baş ağrıları çoğu zaman hayatı kabusa çevirmeye yetiyor.

Medical Park Gebze Hastanesi Nöroloji Kliniği'nden Uzm. Dr. Duygu Özer, migren botoksuyla ağrılardan kurtulunabileceğini belirterek "Migren botoksu ile kişilerin ağrı sıklığı, şiddeti azalmakta ve hastalar daha çok sosyal yaşamda kalabilmektedirler. Bunun yanı sıra, bu tedavi ile baş ağrısı için alınan ağrı kesici tedaviler azalacağı için buna bağlı gelişebilecek sistemik yan etkiler de ortadan kalkacaktır" dedi.

GEBELER İÇİN SAKINCALI

Özer, "Botoks olarak bilinen botulinum toksin enjeksiyonu, kronik migren baş ağrısı olan kişilerde ağrı iletiminde rol oynayan kimyasalların etkisini engelleyerek santral sinir sisteminin ağrı duyarlılığını azaltan ve buna bağlı olarak baş ağrılarında azalmaya neden olan bir tedavi yöntemidir. Ancak gebeler, emziren anneler için sakıncalı" diye konuştu.

10-14 GÜNDE ETKİSİ BAŞLIYOR

Botoks etkisinin uygulama sonrası 10-14. Gün arasında başladığına dikkat çeken Uzm. Dr. Duygu Özer, şöyle devam etti: "Baş ağrısı tedavisinde bazı hastalarda etkinlik ilk doz sonrası başlarken bazı hastalarda 12 hafta sonra 2. dozun yapılması sonrasında etkinliğe karar vermek gerekebilir. Tedaviden fayda gören hastalarda etkin tedavi için ilk yıl 3 veya 4 seans uygulanması önerilir. Sonraki süreçte hastanın ihtiyaçları doğrultusunda 6 ay ya da daha uzun aralıklarla işlem tekrarlanabilir."